TOKİ o binaları için harekete geçti

TOKİ, darbe girişiminde zarar gören kamu binalarının yeniden inşası için göreve hazır olduğunu açıkladı.

TOKİ o binaları için harekete geçti
TOKİ o binaları için harekete geçti
GİRİŞ 28.07.2016 11:40 GÜNCELLEME 28.07.2016 11:40

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişiminde zarar gören kamu binalarının yeniden inşası için göreve hazır olduklarını bildirdi.

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, Türkiye'de 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişimiyle ülkenin birliğine, beraberliğine, kardeşliğine ve istiklaline darbe vurulmaya kalkışıldığını ancak yaşanan alçakça girişimin amacına ulaşamadığını belirtti.

"ÜLKEMİZİN TÜM KAZANIMLARI VE DEĞERLERİ HEDEF ALINMIŞTIR

"Bu darbe teşebbüsü ile ülkemizin tüm kurumları, kazanımları ve değerleri hedef alınmıştır." ifadesini kullanan Turan, darbe girişimiyle milli iradenin sembollerinden olan Cumhurbaşkanlığı Külliyesinin hedef alındığını ve Meclis'in tarihinde ilk defa savaş uçaklarıyla bombalandığını anımsattı.

Turan, 15 Temmuz'un, darbe zihniyetine karşı demokrasinin kazandığı gün olarak tarihin sayfalarına yazılacağını söyledi.

"İNŞAAT SEKTÖRÜ DARBEYE KARŞI DİMDİK AYAKTA DURMUŞTUR"

Türkiye'nin demokrasisine, milli birlik ve kardeşliğe yönelik yapılan bu darbe girişiminin diğer bir amacının da yatırımlarıyla istikrar ve güven veren Türkiye'nin ekonomisine zarar vermek olduğuna dikkati çeken Turan, şöyle konuştu:

"Dünyada hızla büyüyen ülkeler arasında yer alan ülkemizi, siyasi istikrar sayesinde küresel kriz dalgaları teğet geçmiştir. Bölgesel olarak yaşanan jeopolitik sorunlar dikkate alındığında, ülkemizde yapılan yatırımlar ve yeni açılacak Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Avrasya Tüneli, üçüncü havaalanı projeleri ile Türkiye bir 'cazibe merkezi' olarak daha da güçlenecektir. Biz de TOKİ olarak, dün olduğu gibi bugün de sorumluluğumuzu biliyor ve buna göre hareket ediyoruz. Ülkemiz ve milletimiz için, kurum olarak ortaya koyduğumuz hedeflerimize ulaşmak için var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz. Yıkılan tüm kamu binalarımızın yeniden inşası için göreve hazırız. İnşaat sektörü darbeye karşı dimdik ayakta durmuştur."

KAYNAK: AA