Kahraman astsubayın adı orada yaşatılacak

Şehit olan Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir'in adı Türkiye'nin en büyük imam hatip lisesinde yaşatılacak.

Kahraman astsubayın adı orada yaşatılacak
Kahraman astsubayın adı orada yaşatılacak
GİRİŞ 01.08.2016 15:42 GÜNCELLEME 01.08.2016 15:42
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

FETÖ üyesi darbeci general Semih Terzi'yi vurduktan sonra şehit olan Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir'in adı Samsun’da Metro Holding Kurucu Onursal Başkanı Galip Öztürk tarafından yaptırılan okula verildi.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz tarihindeki darbe girişimi sırasında, darbe yanlısı Tuğgeneral Semih Terzi ve bir grup askerin Ankara'daki Özel Kuvvetler Komutanlığı'nı ele geçirmek istemesi üzerine, darbeci komutanı vuran ve hemen ardından kendisi de şehit olan Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir'in adı Samsun'da yaşatılacak. Kahraman askerin adı Samsun'un Canik ilçesinde Metro Holding Kurucu Onursal Başkanı Galip Öztürktarafından yaptırılan Türkiye'nin en büyük İmam Hatip Lisesi'ne verildi.

DARBE GİRİŞİMİNİN SEYRİNİ DEĞİŞTİREN KAHRAMAN

Metro Holding Kurucu Onursal Başkanı Galip Öztürk, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında FETÖ'cü Tuğgeneral Semih Terzi'yi silahını çekerek alnından vurarak öldüren ve darbe girişiminin seyrini değiştiren şehit astsubay Ömer Halisdemir'in ismini Samsun'un Canik ilçesinde yaptırdığı İmam Hatip Lisesi'ne verdiğini duyurdu.

TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK İMAM HATİP LİSESİ'NE ADI VERİLDİ

110 derslik ve 40 laboratuvarıyla Türkiye'nin en büyük İmam Hatip Lisesi unvanına sahip olan ve kendi ismini taşıyan okulun adının '15 Temmuz Ömer Halisdemir İmam Hatip Lisesi' olarak değiştirildiğini ifade eden Öztürk, "Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında, darbe yanlısı Tuğgeneral Semih Terzi ve bir grup askerin Ankara'da ki Özel Kuvvetler Komutanlığı'nı basarak ele geçirmek istemesi üzerine Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir, darbeci komutanı vurmuş, açılan ateş sonucu şehit olmuştu. Komutanının, "Canının ver ama orayı o teröristlere teslim etme" demesi üzerine, bir saniye düşünmeden silahını çekip terörist elebaşı Semih Terzi'yi alnından vuran kahraman evladımız, bu kararıyla darbe girişiminin başarısızlıkla sonuçlanmasını sağlamıştır. O'nun için ne yapsak azdır biliyorum ve şehitlerimizin tamamı, en az onun kadar kıymetlidir, bunun da bilincindeyim. Ancak Ömer kardeşimizin destansı kahramanlığı, bu hain işgal girişiminde bambaşka bir yere sahip. Memleketim Samsun'da yaptırdığım 110 derslik ve 40 laboratuvarıyla Türkiye'nin en büyük İmam Hatip Lisesi unvanına sahip okulumuzun Galip Öztürk olan adını, 15 Temmuz Ömer Halisdemir İmam Hatip Lisesi olarak değiştirme kararı aldım. Aziz hatıran önünde saygıyla eğiliyorum, emanetin emanetimizdir. Nur içinde yat başçavuşum" açıklamasını yaptı.

YORUMLAR 13
  • İstanbul-18 7 yıl önce Şikayet Et
    Aslan evladı. İsmini taşıdığın Hz.Ömer gibi zalimlerin ve kafirlerin korkulu rüyası oldun. Allah şanını yüceltsin, bu memlekette özgürce alnımızı secdeye koyduğumuz sürece sende ibadetlerimizden hisse alacaksın.
    Cevapla
  • servet yılmaz 7 yıl önce Şikayet Et
    gerçek vatan sever komutanın adı daha iyi bir yere verilmesini isterim mekanı cennet olsun böyle yiğitler unutulmamalı
    Cevapla
  • Mustafad 7 yıl önce Şikayet Et
    Hepimiz Ömer Halisdemir'iz.Mevla cennet ve cemaliyle şereflendirsin şehidimizi.Vatan sana minnettar....
    Cevapla
  • şeref 7 yıl önce Şikayet Et
    yeni hava alanına verilsin
    Cevapla
  • hasan 7 yıl önce Şikayet Et
    ismi okula verilirse sadece samsun unutmaz. fakat bir köprü veya hava alanına ismi verilirse tüm türkiye unutmaz ismi canlı kalır. ruhu şad olsun şehidimizin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle