Faiz düştü, ev zamlandı

Bankalardan gelen peş peşe açıklamaların ardından bu seferde konut fiyatları artmaya başladı.

Faiz düştü, ev zamlandı
Faiz düştü, ev zamlandı
GİRİŞ 12.08.2016 10:42 GÜNCELLEME 12.08.2016 10:44
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ekonomi İstişare Toplantısı'nda bankalara seslenerek, "Konut alımlarında faiz oranlarını yıllık 9'a düşürün, faizleri indirin, kaybetmezsiniz" çağrısında bulunmuştu. Bu çağrı üzerine üzerine bazı bankalar konut kredisi faizini yüzde 1.0'in altına çekti. 

Bankalardan gelen peş peşe açıklamaların ardından bu seferde konut fiyatları artmaya başladı. Sabah Gazetesi'nden Dilek Güngör bugünkü yazısında bu konuya değinerek, "1 aylık kampanyanıza bankalar da faiz indirerek destek verdi. O zaman kimse zam fırsatçılığı yapmasın. Yapanları da aranızda uyarın" dedi. 

İşte Dilek Güngör'ün o yazısı:

Bir kamu bankasının yöneticisi arkadaşım mesaj attı. "Hep aynı şey oluyor. Faiz düşüyor, ev fiyatları artıyor. Faiz yükseliyor, ev fiyatları düşüyor. Bak yine böyle oldu" diyor.

İşi bireysel kredilerle ilgili olduğu için kendisine gelen duyumları anlatıyor. EmlakKonut'un düzenlediği 0.70 faiz oranlı kampanyaya giren müteahhitlerin birçok konut projesinde fiyatları artırdığını söylüyor.

Doğruluk payı var mı diye baktım. Durum eksiği var, fazlası yok cinsten...

O arada aklıma Fetullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz'daki darbe girişiminden bir hafta sonra gazetemizin düzenlediği inşaat zirvesine katılan bir müteahhitle sohbetimiz geldi. Büyük bir firmanın patronu... İsmini vermeyeceğim müteahhitten "Aslında fiyatlara yüzde 10 zam yapmak gerekir" sözlerini duyunca "Darbe fırsatçılığı mı yapacaksınız?" deyivermiştim.

Evet...

Darbe girişiminin ardından Emlak Konut önderliğindeki kampanyayla inşaatçılar 0.70 faiz ve 120 ay vadeyle büyük bir satış kampanyası başlattı. Kabul ediyorum, elini bankalardan önce taşın altına koydu, riski üstlendi.

Ama madem, Türkiye'nin hızını kesmemek için birlik ve beraberlik ruhuyla hareket ediyoruz. 1 aylık kampanyanıza bankalar da faiz indirerek destek verdi.
O zaman kimse zam fırsatçılığı yapmasın. Yapanları da aranızda uyarın.

KAYNAK: SABAH
YORUMLAR 10
  • Molla Kasım 7 yıl önce Şikayet Et
    İnsanların konut edinme, şehirleşme ve kalkınma bir arada düşünülüp . Ona göre çözüm bulunmalı. Kapitalist sistemdeki para politikaları ile huzur olmaz. Faizle hele hiç kimsenin yüzü gülmez. Bir şekilde faizsiz konut edinmeli halk.
    Cevapla
  • misafir 7 yıl önce Şikayet Et
    ilk olarak inşaat yapı firmalarına bir ayar verilsin. Düşük kalite malzeme ile yaptıkları dairelere istedikleri para dudak uçuklatıyor.
    Cevapla
  • trrr 7 yıl önce Şikayet Et
    Her iki durumda da millet zarar ediyor.Ne anladim ben bu isten.
    Cevapla
  • bıcırık 7 yıl önce Şikayet Et
    Valla çok tuhaf bir milletiz vesselam
    Cevapla
  • mrts 7 yıl önce Şikayet Et
    tam bir sömürü düzeni, sistem zengine çalışıyor, kimse fakiri veya orta halli vatandaşı düşünmüyor...Allah yardımcımız olsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle