Evlerde yeni trend 3 boyutlu seramik

Fırat Kalkınma Ajansının desteğiyle dijital seramik baskı makinesi alan işletmeci, Malatya civarında son dönemde yaygınlaşan 3 boyutlu seramikleri odalara taşıyor.

GİRİŞ 23.10.2016 16:11 GÜNCELLEME 23.10.2016 16:46
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Malatya Büyükşehir Belediyesince açılışı yapılan 4. Yapı ve Dekorasyon Fuarı'nda birbirinden farklı baskılı seramikleri ziyaretçilerin beğenisine sunan işletmeci Ramazan Çitil, 2005 yılından bu yana yürüttüğü yapı seramik işine müşterilerinin talepleri doğrultusunda bu yıl 3 boyutlu seramikleri de ekledi.

İnşaat firmalarının dijital baskı taleplerinin başlaması üzerine geçen yıl Bölgesel Kalkınma Projesiyle Fırat Kalkınma Ajansından hibe desteği almaya hak kazanan Çitil, çalışmalarıyla sadece Malatya'nın değil Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki firma ve vatandaşların da taleplerini karşılıyor.

MAKİNE İÇİN DESTEK

Çitil, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yapı dekorasyon sektöründe 10 yıldır seramik ürettiklerini söyledi.

Geçen yıla kadar her mesken ve binada kullanılan standart seramik üretimiyle uğraşırken, inşaat firmalarından gelen talep üzerine 3 boyutlu baskılı seramik üretimi yapabilmek için girişimlerde bulunduğunu ifade eden Çitil, talepleri karşılayabilmek için Fırat Kalkınma Ajansı'na proje sunduklarını söyledi.

Projelerinin kabul edilmesinin ardından 9 aylık eğitim sürecine başladıklarını aktaran Çitil, sağlanan hibe desteği sayesinde fiyatı 600 bin lira olan seramik baskı makinenin ücretinin yarısının ajans tarafından karşılandığını kaydetti.

'TALEPLER ARTIYOR'

''Altı aydır hem bölgemize hem Türkiye'ye hizmet vermeye başladık. Makinemizin saatte minimum 7 metrekare üretim kapasitesi var. 3 boyutlu seramiklere ilgi her geçen gün artıyor. Ürünü gören hemen her vatandaşımız satın almasa bile büyük bir ilgiyle seramiklere basılmış olan 3 boyutlu resimleri, manzaraları büyük bir ilgiyle inceliyor." diyen Çitil, şunları kaydetti:

"İstenilen ebatta istenilen ürünü sunma imkanı veriyoruz. Özellikle tezgah arası ve mutfak talebimiz çok oluyor. Onun haricinde büyük panolar yaptıklarımız oluyor. Örneğin Malatya'da bir hastanede çocuklar için bir çalışma yaptık. Elazığ'da da benzer bir çalışma yaptık. Bu tarz talepler alıyoruz. Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun tercihi artık 3 boyutlu seramikler. Talepler artıyor. Vatandaşlar da buna ilgi gösteriyor. Bölgeye hizmet veriyoruz. Normal seramik fiyatları metrekaresi 15 liradan başlar 150-200'e kadar gider biz 3 boyutlu seramiklerin metrekaresini ise 250 liraya veriyoruz. Bu ürünler en kaliteli seramikten. Bunlar kırıldığı zaman belli bir kroki planımız var. Hepsi numaralı. Müşterimiz şu numara kırıldığı dendiği zaman hemen o kısmı halledebiliyoruz."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 4
  • Emekli 7 yıl önce Şikayet Et
    Çok nefis bir banyoya yapılsa yaklaşık 1000-1500 TL gibi bir maliyeti olur, çok önemli şey değil.
    Cevapla
  • Misafir 7 yıl önce Şikayet Et
    Guzel is hayirli islerde bunun dahilik neresinde bu makine zaten satiliyor. Alip basip turkiye ici satmakmi dahilik.
    Cevapla
  • istanbullu 7 yıl önce Şikayet Et
    çok güzelll bizim milletimiz bir dâhi kutlarım
    Cevapla
  • Vatanım 7 yıl önce Şikayet Et
    Hemşerim ya helal olsun
    Cevapla