Akfen CEO'su: Konutta alıcı için fırsat dönemi

Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Akın, ''Ankara'da konut satış fiyatları eskisi gibi tatminkar olmayabilir. Bunun alıcı açısından iyi bir fırsat olduğunu düşünüyorum'' dedi.

Akfen CEO'su: Konutta alıcı için fırsat dönemi
Akfen CEO'su: Konutta alıcı için fırsat dönemi
GİRİŞ 28.10.2016 16:29 GÜNCELLEME 28.10.2016 16:29

Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, Ankara'daki konut satışlarının eskisi gibi tatminkar olmamasına rağmen yatırımlarını sürdürdüklerini belirterek, "Bunun alıcı açısından iyi bir fırsat olduğunu düşünüyorum. Biz artık karlarımızı minimize ettiğimiz bir dönemden geçiyoruz." dedi.

Akın, Akfen İnşaat'ın konut projesi olan Bulvar Loft'un Ankara basın tanıtımında, Türkiye'nin içinde bulunduğu coğrafyada yaşanan sorunların piyasayı etkilediğini ancak hem içeride hem de dışarıdaki meselelere ilişkin umutlu olduklarını ifade etti.

Planlanmış olan yatırımlara kararlılıkla devam edeceklerini vurgulayan Akın, "Ankara'da konut satış fiyatları eskisi gibi tatminkar olmayabilir, satışlar ağır olabilir. Bunun alıcı açısından iyi bir fırsat olduğunu düşünüyorum. Biz artık karlarımızı minimize ettiğimiz bir dönemden geçiyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Akın, 2 sene önce başlatılan İncek Loft projesinde şu anda 900 civarında konutun teslim edildiğini, buradan konut alanların kar ettiğini söyledi.

İncek Loft'ta hem kalite hem fiyat olarak verdikleri sözü tuttuklarını vurgulayan Akın, bu başarının ardından ikinci bir projeye başladıklarını kaydetti.

Akfen İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Selim Akın da ilk konut yatırımlarına Ankara'da başladıklarını hatırlattı.

Bu arada, söz konusu projede bugüne kadar 250 konut satışı yapıldı. Çeşitli ödeme planları sunulan proje, yaklaşık 37 bin metrekarelik alanda yapılabilir. Projedeki konutların fiyat aralığı ise 303 bin ile 1 milyon 408 bin lira arasında değişiyor. Ayrıca proje için ev alacaklara sunulan yüzde 32 kar fırsatı için son günün 27 Kasım olduğu belirtildi.

KAYNAK: AA