Talep 10 kat arttı, 13 yılın rekoru geldi

TOKİ Başkanı Turan, "Eylül ayı satış rakamlarında, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 18 artış var. Bu yıl toplu konutta 13 yılın rekorunu kırdık" dedi.

Talep 10 kat arttı, 13 yılın rekoru geldi
Talep 10 kat arttı, 13 yılın rekoru geldi
GİRİŞ 30.10.2016 12:16 GÜNCELLEME 30.10.2016 12:20
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

TOKİ Başkanı Turan, "Bu yıl toplu konutta 13 yılın rekorunu kırdık. 64 bin konut inşa ettik. Geçmiş tecrübelerimizle beraber daha vasıflı ve nitelikli konutlar inşa ediyoruz." dedi.

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, yaptığı açıklamada, kendisine sürekli "Konutta balon var mı, yok mu?" şeklinde soruların yöneltildiğini söyledi.

Bu sorulara esprili bir şekilde "Bir şey patlayacaksa bizde balon yok talep patlaması var" dediğini anlatan Turan, Türkiye'nin her ilinde projelerin artan talep doğrultusunda hızla yürütüldüğüne dikkati çekti.

Sosyal konut ürettikleri için alt gelirli grubundaki vatandaşların kira öder gibi hatta daha düşük bir bedelle konut sahibi olabildiğini vurgulayan Turan, şöyle konuştu:

"Konut talebinde bir azalma yok tam tersine Türkiye'nin her yerinde 5-10 katı taleple karşılaşıyoruz. Bir yerde 300 konut yapıyorsak 3 bin talep geliyor. Sektörle ilgili diğer sevindirici haber, konut satışlarıyla ilgili. Eylül ayı satış rakamlarında, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 18 artış var. Bu Türkiye ekonomisinin gücünü gösteren bir hadise. Yakın dönemde özellikle Körfez ülkelerinden gelen yabancılar başta olmak üzere konut satışında da ben yoğun bir talep bekliyorum. Bundan payını alacak vilayetlerden biri de Bursa'dır. Bursa'da da konut fiyatları bana göre bundan dolayı da biraz yukarı çıkacaktır."

"Faizlerin 0,85'in altında olmasını önemsiyoruz"

Turan, konut faizlerinin, Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın çağrısıyla aylık bazda önce yüzde 1'in sonra da kısa vadede yüzde 0,90'ın altına indiğini hatırlattı. Uzun vadede konut faizlerinin 0,90'ın hatta 0,85'in altında olmasını önemsediklerini belirten Turan, şunları kaydetti:

"Bankalarımız iyi niyetli bir adım attı. İnşallah faizler yıllık yüzde 10 bandının altında olursa dar gelirli vatandaşlarımızın da konut sahibi olması daha da kolaylaşır. Biz de bu konuda çok çalışıyoruz. Bu yıl toplu konutta 13 yılın rekorunu kırdık. 64 bin konut inşa ettik. Geçmiş tecrübelerimizle beraber daha vasıflı ve nitelikli konutlar inşa ediyoruz. Önümüzdeki yıl da inşallah 70 bin konut hedefimiz var. Bu hedef daha çok hiç konut sahibi olmayanlara yönelik."

YORUMLAR 18
  • Ramo 7 yıl önce Şikayet Et
    Toki ye MaşaAllah . Çok başarılı buluyorum. Ucuz (sosyal) konut projelerine biraz daha ağırlık verirse İstanbul, Ankara ve izmir gibi büyükşehirlerde insanlar sırada bekliyor.
    Cevapla
  • hasan ali 7 yıl önce Şikayet Et
    Toki evleri insaatcilari batirdi ne var iyi olmus...?
    Cevapla
  • misafir 7 yıl önce Şikayet Et
    bnce tokinin evle pahalı ve çok kalitesiz
    Cevapla
  • Emin Sert 7 yıl önce Şikayet Et
    Piyasada konut yapanlar batınca hepiniz toki'de çalışırsınız artık
    Cevapla
  • cengiz 7 yıl önce Şikayet Et
    % 10 peşinat para ver.16 aydan beri 1000 üzerinde taksit öde ev teslimi yok daha bu nasıl toki bazı özel firmalardan kötü bu nasıl halka uygun ödeme sistemiyle ev
    Cevapla
  • Mahmut 7 yıl önce Şikayet Et
    Neye imza attigini bilmiyormusun sen?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle