KDV'siz konut satışında detaylar belli oldu

Gurbetçiye ve yabancıya konut ve işyeri satın alımlarında getirilen KDV istisnasının detayları belli oldu.

KDV'siz konut satışında detaylar belli oldu
KDV'siz konut satışında detaylar belli oldu
GİRİŞ 06.05.2017 11:07 GÜNCELLEME 06.05.2017 11:58
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Maliye Bakanı Naci Ağbal, kanunun geçen ay yürürlüğe girdiğini, dün yayımlanan tebliğle de detayların belirlendiğini söyledi.

İstisnadan yurt dışında yaşayan Türk vatandaşları ve yurt dışında yerleşmiş gerçek kişiler ile kanuni merkezi ve iş merkezi Türkiye'de olmayan kurumların yararlanabileceğini ifade eden Ağbal, bu kişi ve kurumların Türkiye'den alacakları konut veya işyerlerinin KDV'den istisna olacağını belirtti. Ağbal, şöyle konuştu: "Uygulamadan yararlanacaklar, satış bedelinin en az yarısını satış işleminden önce döviz olarak ülkeye getirmek zorunda. Kalan kısmı da 1 yıl içinde yine döviz olarak getirecekler. Dövizin ülkemize banka yoluyla ya da gümrüklerde beyan edilmek suretiyle getirilmesi gerekiyor. Konut ve iş yerleri 1 yıl süreyle satılamayacak."

YORUMLAR 3
  • Ganigani 6 yıl önce Şikayet Et
    1+1 ev 250 bin lira. bodrum kat 100 bin lira ya da bahçe katı 100 bin lira oda eski evler bu parayı sittin sene çalışsam bulamam. Bankaya gitsem benden bir o kadar faiz alır. Anadoluda evler biraz daha ucuz diyeceğim ama iş yok oralarda gerçi Anadoluda da fiyatlar uçtu. Kiydirik bir ilçede bir daire 250 bin lira olur mu ? Parası olanı bilmem ama fakire hayat yine pahali. Asgari ücretle çalışıp aile gecindirmek ya da evlenmek hayal arkadaş. Pazar desen meyve sebze fiyatları uçmuş. Parası olana hayat güzel.
    Cevapla
  • Celo 6 yıl önce Şikayet Et
    Kendi halkına KDV ile satış devam. Durmak yok yola devam.
    Cevapla
  • dogrucu 6 yıl önce Şikayet Et
    yurtdisinda yaşayan kisinin odedigi vergiler kendisine geri dönmediği için (çünkü ulkede yaşamadığı ve dolayisiyla devletin yol, egitim vb. ucretsiz hizmetlerinden faydalanmadigi icin) belirli bir miktar vergiden muaf tutulması normal ve adil bir uygulama. cunku o vatandaş yaşadığı ulkede de vergi veriyor (ve o vergiler kendisine dönüyor). ne kadar muafiyet adil ona bakmak gerek. ev alımında böyle bir muafiyet getirilmesi sanırım ülkeye döviz çekmek amaçlı.
    Cevapla