İznik'e 165 konut!

TOKİ, Bursa İznik'te yerel mimariye uygun bir proje inşa etti.

İznik'e 165 konut!
İznik'e 165 konut!
GİRİŞ 08.11.2017 12:18 GÜNCELLEME 08.11.2017 12:20
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

TOKİ Yerel Mimari Uygulama projeleri, sosyal konut mimarilerinin 'kendi yöresinden, kendi yaşantısından izler taşıması' yaklaşımıyla geliştiriliyor.

Söz konusu projede, geleneksel mahallelere yakın bir yaşama alanı oluşturulmaya çalışıldı. Topoğrafyaya uyum, mahallenin yeşil alanla çevrelenmesi, araç yollarının sınırlandırılması ve ulaşım ağının yaya öncelikli ele alınması, temel tasarım ilkeleri olarak belirlendi. Geleneksel şehirlerin göz seviyesinde bulunan mimari ayrıntıları, aynı prensip benimsenerek projeye yansıtıldı.

Güven ve bağları zayıflatan, araç yoğun yerleşim alanlarının dezavantajlarını bertaraf edecek mahalle konsepti içinde, yaya öncelikli bir planlama kurgusu yapıldı. Projede alçak duvarlar ve yürüyüş yolları ile güvenilir, insanları birbirleriyle ilişkilerini güçlü kılan ortak alan arayışı gözetildi.

Projede, eski mahallelerde olduğu gibi ticari alanlara, konutların zemin katlarında yer verildi. 30 bin metrekare üzerine kurulan yeni yaşam alanı, 165 konut, dükkanlar, cami ve sosyal donatı alanları ile yörenin doğasıyla uyumlu şekilde az katlı olarak tasarlandı. Konutların cephelerinde yerel mimari çizgiyi taşıyan korkuluklar ile alaturka kiremit çatı kaplamalara yer verildi.

Geleneksel mahalle yerleşimlerine atıfta bulunularak cami, ticari alanlar ve diğer fonksiyonlar sosyal yaşama katkı sağlayabilir şekilde merkezde konumlandırıldı.

YORUMLAR 4
  • nam-ı değerli 6 yıl önce Şikayet Et
    vallaha kimse kusura bakmasın berbat gözüküyor
    Cevapla
  • m.g 6 yıl önce Şikayet Et
    bi iznikli olarak yaziyorum taksitleri cok pahali aylik 1990tl
    Cevapla
  • engin 6 yıl önce Şikayet Et
    tokinin yaptığı daireler estetikten uzak balkonları ufak ayrıca kullanışlı değil.
    Cevapla
  • Biri 6 yıl önce Şikayet Et
    Tokinin kocaman arsası var sanki yer yokmuş gibi ufacık balkon yapıyo, cb 3 çocuk istiyo 1+1 2+1 ev yapıyolar
    Cevapla