BDDK, Monat Gayrimenkul'e yetki verdi

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu Monat Gayrimenkul Değerleme ve Danışmanlık A.Ş.’ye, gayrimenkul değerlendirme yetkisi verdi.

BDDK, Monat Gayrimenkul'e yetki verdi
BDDK, Monat Gayrimenkul'e yetki verdi
GİRİŞ 18.05.2011 15:46 GÜNCELLEME 18.05.2011 15:46

 Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu Monat Gayrimenkul Değerleme ve Danışmanlık A.Ş.’ye, “gayrimenkulün, gayrimenkul projesinin veya bir gayrimenkule bağlı hak ve faydaların muhtemel değerinin bağımsız olarak belirlenmesi” hizmeti verme yetkisi verilmesine karar verdi.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’ndan (BDDK) yapılan açıklamada, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu’nun kararına yer verildi.

Buna göre, İzmir’de mukim Monat Gayrimenkul Değerleme ve Danışmanlık A.Ş.’ye Bankalara Değerleme Hizmeti Verecek Kuruluşların Yetkilendirilmesi ve Faaliyetleri Hakkında Yönetmeliğin 11’inci maddesine istinaden bankalara Yönetmeliğin 4’üncü maddesi kapsamına giren “gayrimenkulün, gayrimenkul projesinin veya bir gayrimenkule bağlı hak ve faydaların muhtemel değerinin bağımsız olarak belirlenmesi” hizmeti verme yetkisi verilmesine karar verdi. 5411 sayılı Bankacılık Kanununun 93’üncü maddesi uyarınca, Yönetmeliğin Geçici 1’inci maddesinin uygulanmasına devam edilmesi kararlaştırıldı.

AA


YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL