Araplar daire değil blok istiyor!

Akbank Genel Müdür Yardımcısı Saltık Galatalı, Ortadoğu ülkeleri vatandaşlarının Türkiye'den gayrimenkul almak için istekli olduklarını söyledi.

Araplar daire değil blok istiyor!
Araplar daire değil blok istiyor!
GİRİŞ 12.11.2012 11:15 GÜNCELLEME 12.11.2012 11:15

Galatalı, ünlü finans dergisi The Banker'ın Akbank Özel Bankacılık'a 'Türkiye'nin en iyi Özel Bankacılık Ödülü'nü vermesi sebebiyle Singapur'da düzenlenen ödül töreni öncesinde Türk gazetecilere değerlendirmelerde bulundu.

Bir yıl önce Dubai'de özel bankacılık ofisi açtıklarının bilgisini veren Galatalı, "Bizden konut kredisi almak isteyen ve birikimlerini Türkiye'de değerlendirmek isteyen çok sayıda müşterimiz var. Kimileri çok istekli, yeni projelerden blok halinde konut almak istiyor. Bu arada birikimlerini de buraya getiriyorlar." dedi.

Galatalı, son 1 yıl içinde Ortadoğu ve gelişmekte olan Uzakdoğu ülkelerinden sadece özel bankacılık için Türkiye'ye 770 milyon dolar para girişi olduğunu da sözlerine ekledi. Akbank, bu ofiste etkinlikler düzenleyerek müşteri portföyünü genişletmeyi ve 3 yıl içinde 1 milyar lira varlık büyüklüğüne ulaşmayı hedefliyor. Türkiye'de önü açılan sukuk (kira sertifikası) piyasasına da bu ülkelerden yoğun ilgi bekleniyor. Fitch Ratings'in ardından Moody's'ten de 2013'ün ilk yarısında not artışı beklediklerini kaydeden Saltık Galatalı, artışlarla da başta Ortadoğu olmak üzere sadece borsaya 3-4 yılda 7-8 milyar dolar para girişi olacağı öngörüsünde bulundu.