6 şirkete gayrimenkul değerleme yetkisi!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu, 6 şirkete ''gayrimenkul, gayrimenkul projesi veya gayrimenkule bağlı hak ve faydaların değerlemesi'' hizmeti verme yetkisi verilmesini kararlaştırdı.

6 şirkete gayrimenkul değerleme yetkisi!
6 şirkete gayrimenkul değerleme yetkisi!
GİRİŞ 20.11.2012 11:28 GÜNCELLEME 20.11.2012 11:28

Konuya ilişkin Kurul kararı, BDDK'nın internet sitesinde yayımlandı.

Buna göre, Peritus Gayrimenkul Değerleme ve Danışmanlık AŞ (İstanbul), Kare Gayrimenkul Değerleme AŞ (İstanbul), Arı Gayrimenkul Değerleme ve Danışmanlık AŞ (İzmir), Alan Taşınmaz Değerleme ve Danışmanlık AŞ (İstanbul), Taksim Kurumsal Gayrimenkul Değerleme ve Danışmanlık AŞ (İstanbul) ile AAA Finansal Gayrimenkul Değerleme ve Danışmanlık AŞ'ye (İstanbul) Bankalara Değerleme Hizmeti Verecek Kuruluşların Yetkilendirilmesi ve Faaliyetleri Hakkında Yönetmeliğin ilgili maddesine istinaden ''gayrimenkul, gayrimenkul projesi veya bir gayrimenkule bağlı hak ve faydaların değerlemesi'' hizmeti verme yetkisi verilmesine karar verdi.

Kurul ayrıca, 5411 sayılı Bankacılık Kanunu'nun 93. maddesi uyarınca Yönetmeliğin, intibak süresini düzenleyen geçici 1. maddesinin uygulanmasına devam edilmesini de karara bağladı.

KAYNAK: AA