Bunu yaptırmayan ev sahibine ceza!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'dan, ev sahiplerine önemli uyarılar geldi. Bakan, yalıtım yaptırmayana para cezası vereceklerini söyledi.

Bunu yaptırmayan ev sahibine ceza!
Bunu yaptırmayan ev sahibine ceza!
GİRİŞ 17.01.2013 04:04 GÜNCELLEME 17.01.2013 07:33

Binalara su yalıtımı yaptırmayan kişilere para cezası geliyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, binalarda su yalıtımı yaptırmayan kişilere idari müeyyidelerin uygulanması için mevzuat çalışmasına başlandığını açıkladı. "Toprağa dayalı tüm bodrum katlarda, dış etkilere karşı ısı ve su yalıtımı yapılması zorunludur" diyen Bayraktar, bu nedenle birçok standart hazırlandığını kaydetti. Bayraktar, bodrumlara da kesinlikle iskan vermeyeceklerini vurguladı. Kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili de konuşan Bakan Bayraktar, kentsel dönüşüm kredileri için ilk etapta İş Bankası ve Halkbank ile anlaştıklarını söyledi. Bayraktar, "En iyi şartlarda, en uzun vadeyle kredi veren bankayla anlaşacağız. Bu doğrultuda tüm bankalara, tüm finans kuruluşlarına açığız" dedi.

RIZA ÖNEMLİ

Kentsel dönüşüm kapsamında riskli olduğunu belirleyip tapuya bildirimde bulundukları 304 bina bulunduğunu, bunun 3 bin 40 konuta tekabül ettiğini ifade eden Erdoğan Bayraktar, "Artık bu evler satılırken tapudaki memur 'Sen bunu satın alıyorsun ama bu bina risklidir' diyecek. İstemeyen kimsenin evini yıkmayacağız" diye konuştu.