Küçükçekmece'de yeniden yapılanma

"Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanun“ çerçevesinde, bölgedeki "Riskli Yapıların" tespitinin yapılması için İstanbul Aydın Üniversitesi ve Küçükçekmece Belediyesi arasında işbirliği protokolü imzalandı.

Küçükçekmece'de yeniden yapılanma
Küçükçekmece'de yeniden yapılanma
GİRİŞ 08.02.2013 17:46 GÜNCELLEME 08.02.2013 17:46

Protokol Küçükçekmece Belediyesi Başkanı Aziz Yeniay ve İstanbul Aydın Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Mustafa Aydın tarafından İAÜ Rektörü Prof. Dr. Yadigâr İzmirli ve Öğretim Üyeleri eşliğinde imzalandı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan kanunla da desteklenen proje ile ilgili riskli yapıların tespiti konusunda lisanslandırılan kurum ve kuruluşlar arasında İstanbul Aydın Üniversitesi İnşaat Mühendisliği de bulunuyor. Yapılan anlaşma doğrultusunda Küçükçekmece Belediyesi sınırları içerisinde bulunan yapıların Teknik İnceleme Raporu İstanbul Aydın Üniversitesi tarafından verilecek. Yapı sahipleri tarafından yapılan başvurular sonucu inceleme yapacak olan üniversite, Florya kampüsünde bulunan Teknoloji Merkezi'ndeki laboratuarlarda gerekli testleri yaparak sonuçları raporlandırılacak.

Anlaşma sonrası bilgi veren Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, “binaların sağlıklı olup olmadığını bilmemiz gerekiyor. Bu nedenle gerekli teknik alt yapı desteğini İstanbul Aydın Üniversitesi'nden alacağız. Yaptığımız incelemeler sonucu üniversitenin teknolojik alt yapısının uygunluğunu gördük. Özellikle de inşaat alanında çok büyük bir yatırım yapılarak en iyiler arasında yer alacak inşaat laboratuarları kurulmuş. Bilim insanı anlamında da çok değerli akademisyenleri bünyesinde barındırıyor.

Bu nedenle İstanbul Aydın Üniversitesi ile bir protokol imzalıyoruz. 6306 sayılı yasanında öngörüsünde riskli yapıları üniversite ile belirleyeceğiz. Ayrıca üniversitenin ilçe sınırlarımız içerisinde oluşu da bina sahibi vatandaşlarımız için büyük kolaylık sağlayacaktır. Kanarya Mahallesinin bir bölümü ve Küçükçekmece Meydan ve çevresi afet riskli alan ilan edildi. Önümüzde bir süreç var bu bölgeler için start vermiş olduk.

Üniversitenin de altyapısını ve bilim insanlarının deneyimini de kullanarak can ve mal güvenliğinin, huzurun olduğu yeni bir şehir yaratacağız. 51 bin 96 bina ve işyeri 15 yıllık bir sürede değişim görecektir” dedi

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL