Esenyurt mağdurlarından düdüklü eylem

Esenyurt'ta iki belediye arasındaki imar ve emsal anlaşmazlığı nedeniyle mağdur olan vatandaşlar eylem yaptı.

Esenyurt mağdurlarından düdüklü eylem
Esenyurt mağdurlarından düdüklü eylem
GİRİŞ 10.02.2013 16:32 GÜNCELLEME 10.02.2013 16:32

Satın aldıkları evin inşaatının Büyükşehir Belediyesi tarafından durdurulmasıyla mağdur duruma düştüklerini ileri süren vatandaşlar sorunun çözümü için yetkililerden yardım istediler.

Esenyurt'ta inşaat şirketlerinden ev alıp mağdur duruma düştüklerini ileri süren Esenyurt Mağdurları Platformu üyesi yaklaşık 200 kişilik grup, Esenyurt Cumhuriyet Meydanı'nda toplandı. Konutzedeler, ellerinde balon ve ağızlarındaki düdüklerle belediye yetkililerini protesto etti. Bir hafta önceden duyurulan eyleme Facebook ve Twitter gibi sosyal ağlardan haberi olup katılanlar da oldu.

Esenyurt'taki inşaat şirketlerinden ev alıp mağdur duruma düştüklerini ve inşaatın Büyükşehir Belediyesi tarafından durdurulduğunu söyleyen vatandaşlar, tapularını istediklerini ifade ettii. Katılımcılar, "Artık yeter tapumuzu verin" ve "İmar affı istiyoruz" yazılı döviz açtı. Katılımcılar yanlarında getirdikleri beyaz balonları sallarken bir yandan da düdük çaldılar.

Esenyurt Mağdurları Platformu adına açıklama yapan Ömer Arıca, "Kiracı sıfatından kurtulabilmek için merkeze uzakta da olsa sıcak bir yuva kurmak amacıyla paralarını ve hayallerini kaptıran bir kitleyiz. Kaptırdığımız paraların, kavuşamadığımız tapuların ve yıkılan hayallerin sorumluları bellidir. Bir yandan bölgeden inşaat yapan inşaat şirketleri bir yandan Esenyurt Belediyesi bir yandan İstanbul Büyükşehir Belediyesidir. Başbakanımız bir an önce harekete geçmeli ve inşaat şirketlerini, biz mağdur tüketicilere banka teminat mektubu veya ödemelerin karşılığını sigortalayan poliçe vermesi hususunda zorlamalıdır. Binlerce konut mağdurunun sorunları acilen çözülmelidir" dedi.

Eyleme katılan vatandaşlarda iki belediye arasındaki sorun nedeniyle mağdur olduklarını ve yetkililerden sorunun çözümü için yardım çağrısında bulundu.
Öte yandan eylemciler açılan davaya müdahil olmak için hazırladıkları dilekçeleri tek tek imzaladı. Eylem yapılan açıklamanın ardından olaysız şekilde dağıldı.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL