Kredilerle ilgili bir emsal karar daha

Kahramanmaraş Tüketici Sorunları Hakem Heyeti, bir bankanın konut kredi kullanan tüketiciden aldığı dosya masrafı ile yapılandırma ücretinin iadesine karar verdi.

Kredilerle ilgili bir emsal karar daha
Kredilerle ilgili bir emsal karar daha
GİRİŞ 07.09.2013 13:31 GÜNCELLEME 07.09.2013 13:31

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Tamer Üstüner, Tüketici Sorunları İl Hakem Heyetine başvurarak, 90 bin TL konut kredisi kullandığını bir bankanın kendisinden 600 TL dosya masrafı ile daha sonra yapılandırma kapsamında 500 TL ücret aldığını ileri sürerek, şikayetçi oldu.

Tüketicinin başvurusunu değerlendiren heyet, bankanın dosya masrafı ve yapılandırma ücretinin iadesine karar verdi.

Üstüner, AA muhabirine yaptığı açıklamada, krediyi kullanırken "komisyon ücreti" adı altında dosya masrafı talep ettiğini belirtti. Bankanın kendisinden 600 TL dosya masrafı ile daha sonra ise faizlerin düşmesi nedeniyle gerçekleştirdiği yapılandırmadan dolayı 500 TL ücret aldığını aktaran Üstüner, şunları söyledi:

"Basında tüketici lehine çıkan haberlerden etkilenerek bankanın benden aldığı bu paraları iadesi için Tüketici Sorunlar İl Hakem Heyeti Başkanlığına başvurdum. Heyet de yaptığı değerlendirmede beni haklı buldu. Banka da karar tebliğ edildikten sonra bin 100 TL'ye hesabına yatırdı."

KAYNAK: AA