Dev hastane Türkiye'ye değer katacak

Mehmet Müezzinoğlu, yapılacak şehir hastanesiyle ilgili, hem bölgeye hem İstanbul'a hem de ülkeye marka olacak projenin yerine sahip olduklarını belirterek, gelecek süreçte proje çalışmalarının başlayacağını bildirdi.

Dev hastane Türkiye'ye değer katacak
Dev hastane Türkiye'ye değer katacak
GİRİŞ 14.03.2013 14:20 GÜNCELLEME 14.03.2013 14:24

Müezzinoğlu, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ile Anadolu yakasında yapılacak şehir hastanesiyle ilgili incelemelerde bulunmak üzere geldiği Sancaktepe'de Belediye Başkanı İsmail Erdem ile makamında görüştü.

Görüşmenin ardından gazetecilere açıklama yapan Müezzinoğlu, şehir hastanesi projesiyle ilgili 3,5 milyon metrekareye yakın alanın Sağlık Bakanlığı'nın hizmetine sunulması dolayısıyla Milli Savunma Bakanlığı'na, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ve Genelkurmay Başkanlığı'na teşekkür etti.

Müezzinoğlu, konuyla ilgili protokolün 15 gün önce imzalandığını dile getirerek, ''Dünya çapında bir proje üzerine çalışacağımız bir alan. İstanbul'un çok güzel bir yeri, farklı projeleri çalışabileceğimiz bir alan. Bundan sonraki süreçte uluslararası destek de alarak 'Sağlıkta Türkiye' projesi üzerinde çalışacağız. İnşallah hem bölgeye hem İstanbul'a hem de ülkemize marka olacak projenin şu anda yerine sahip olduk. Önümüzdeki süreçte proje çalışmalarını yapacağız. Ülkemize güzel bir sağlık tesisi kazandırma çalışmalarına 'bismillah' dedik. Hayırlı olsun'' ifadelerini kullandı.

-''Askeri birlikler Çorlu'ya taşınacak''- 

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz da sağlık çalışanlarının Tıp Bayramı'nı kutladı.

Sağlığın, uzun yıllar ülkenin en önemli sorunlarından biri olduğunu ifade eden Yılmaz, AK Parti hükümetleri döneminde Türkiye'nin sağlık probleminin olabildiğince çözüldüğünü kaydetti.

Yılmaz, ''Ancak iyide sınır yoktur, daha iyiye götürmek istiyoruz. Anadolu yakasının şehir hastanesinin, en mükemmel, en güzel şekilde, sadece 10-20 yıl değil, yarım asır hizmet edecek şekilde planlaması yapılacak. Gerekirse yurt dışından da danışmanlık hizmeti alınacak. İstanbul'a yakışan şehir hastanesi için gerekli yer sağlayan Genelkurmay Başkanı'na, Kara Kuvvetleri Komutanı'na teşekkür ediyorum'' diye konuştu.

Tıp Bayramı'nda yapılacak en güzel etkinliğin, Anadolu yakasına kazandırılacak şehir hastanesiyle ilgili incelemelerde bulunma olduğunu düşündüklerini ifade eden Yılmaz, bu konudaki protokolün imzalandığını hatırlattı.

Milli Savunma Bakanı Yılmaz, ''Oradaki mevcut askeri birliklerimizin Çorlu'ya taşınma projesi var. Bu yerleri Sağlık Bakanlığı'na teslim ettik. Çorlu'ya taşınma en kısa zamanda bittiğinde de plan proje çalışmalarına başlayabilirler. Çorlu'daki yerimiz tamamlandığında burayı boşaltıp, Sağlık Bakanlığımıza teslim edeceğiz'' dedi.

Yılmaz, Türkiye'nin bugününün dünden çok daha iyi olduğunu, yarınının da bugünden daha iyi olacağını sözlerine ekledi.

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu ve Milli Savunma Bakanı Yılmaz, daha sonra beraberindekilerle General İsmail Hakkı Tunaboylu Kışlası'na geçerek, şehir hastanesinin yapılacağı alanda incelemelerde bulundu.

Bakanlar Müezzinoğlu ve Yılmaz, kışla içerisindeki 23. Motorlu Piyade Alay Komutanlığı ile 4. Kara Havacılık Alayı'nı da ziyaret etti.

Basın mensuplarının kışladaki ziyaretlerden ve inceleme gezisinden görüntü almasına izin verilmedi.

KAYNAK: AA