CHP'li Başkan: Bu bölgeden utanıyorum

Ataşehir'den çıkan harfiyatın kullanıldığı İstanbul Maltepe'deki 'dolgu alan' ile ilgili belediyeler arasındaki kriz sürüyor. Konuyla ilgili olarak taraflar açıklamada bulundu.

CHP'li Başkan: Bu bölgeden utanıyorum
CHP'li Başkan: Bu bölgeden utanıyorum
GİRİŞ 04.07.2013 07:20 GÜNCELLEME 04.07.2013 08:17
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin onayıyla yapılan projeyi engellek için birçok girişimde bulunduklarını kaydeden Maltepe Belediye Başkanı Mustafa Zengin, "Hiç bir sonuç alamadık. Halk bizim yaptırdığımızı düşündüğü için utancımdan o bölgeye gidemiyorum" dedi.

Maltepe sahilinde çalışmaları devam eden ‘dolgu alanı', İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Maltepe Belediyesi arasında kriz yarattı. Ataşehir'de yapımı süren Finans Merkezi'nin inşaatından çıkan hafriyatın döküldüğü Maltepe sahilinde, 400 metre eninde 3.5 kilometre uzunluğunda dolgu alanının çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin izniyle yapılan projeye Maltepe Belediyesi karşı çıkıyor. Projeyi engellemek adına alana hafriyat taşıyan kamyonlara çevreyi kirlettikleri gerekçesiyle cezalar kesilirken, yetkililer Maltepe Belediyesi'nin yaklaşık 1 yıl önce alanı mühürleme yoluna gittiğini de ifade ediyor.

Mühür için dava

Her gün yüzlerce hafriyat kamyonun girip çıktığı alanda çalışmaları engellemek için her yolu denediklerini söyleyen Maltepe Belediye Başkanı Mustafa Zengin, 2 yıl önce temeli atılan alan ile ilgili başladığı güne kadar bir bilgisi olmadığını söyledi. Büyükbakkalköy'de benzer projenin bekletilerek, sahildeki projenin öne çekildiğini ifade eden Zengin, "Hafriyat kamyonlarına çevreye kirlettikleri gerekçesiyle sürekli ceza kestim. Alanı mühürledik ancak durduramadık. Çok ceza kesince araçlara yıkama havuzları bile oluşturdular. Mühürleme için bana ve belediyeye dava açtılar" dedi. Alanın Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü kararıyla mühürlendiğinin altını çizen Zengin, "Karar yasal olmasına rağmen bana dava açıldı. Ancak mühürü sökenlere işlem bile yapılmadı diye konuştu.

Maltepe'den Kartal'a

Sahilde gerçekleştirilen dolgu alanının 40 kilometre yakınından fay hattı geçtiğini belirten Zengin, "Büyükbakkalköy'e Bölge Parkı için yarışma bile düzenlenmişti. Oraya da golf sahası yapılabilirdi. Ancak oradaki proje bir anda unutuldu" dedi. Park yerine TOKİ işbirliği ile bina yapılmak istendiği iddiasında bulunan Zengin, "Büyükşehir Belediyesi'ne neye göre bu planı yaptıklarını sorduk. Ancak cevap alamadık. Kıyı ve Liman Müdürlüğü'nün bile projeden haberi yoktu. Bizi aradılar ‘Orada ne yapıyorsunuz' diye sordular. Onların bile yapılan projeden haberi yok. Ben de utancımdan o bölgede gezmeye bile çıkamıyorum. Çünkü halk burayı bizim yaptırdığımızı düşünüyor. Maltepe'den Kartal'a kadar
uzanan bölgede yapılan çalışma canlı yaşamını da olumsuz etkiliyor" dedi.

3.5 milyon kamyon hafriyat

90'lı yıllarda yaklaşık 150 metrelik dolgu yapılan Maltepe sahilinde ikinci dolgu alanının mesafesi ise 400 metre. Son çalışma ile beraber yapılan dolgu alanının çok fazla olduğunu ifade eden Mustafa Zengin, "Maltepe halkı durumdan rahatsız. Maltepe'de trafik sorunu var, proje var ama çözülmüyor. Ancak 3.5 milyon kamyonluk hafriyatın taşınmasını sağlıyorlar" dedi.

Büyükşehir: Belediyelerle sorun yok

Maltepe sahilinden gerçekleştirilen dolgu alanı ile ilgili açıklama yapan İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Maltepe Dolgu Alanı Düzenleme İnşaatının 2013 yılı sonunda tamamlanarak hizmete açılmasının planlandığı nı belirtti. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Yapılan dolgu çalışmaları 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunun 26. Maddesi'ne istinaden İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisince alınan 15 Haziran 2012 tarih ve 1358 sayılı kararı gereğince; nitelikli filtre malzeme ile yapılmaktadır. Hafriyat dökümü ücret karşılığınca yapılmaktadır. İlçe belediyeleri ile bir sorun bulunmamaktadır."

Deniz kenarında 'hafriyat yolu'

Maltepe ve Kartal arasında yapımı devam eden projenin inşaası yaklaşık 2 yıldır devam ediyor. Sahil yolu ve sahil yoluna bağlantı yollarında özellikle mesai saatlerinde hafriyat kamyonları yoğun bir tempoyla çalışıyor. İdealtepe yakınlarında yer alan ve inşaat alanına yakın mesafeden bulunan köprü üzerinden her 10 saniyede bir hafriyat kamyonları geçiş yapıyor. Yaptıkları sefer başına para kazanan hafriyat kamyonlarından ise vatandaş şikâyetçi. Kesilen cezalardan da kamyon sahipleri şikâyet ediyor.

Alanda neler yer alacak

· Futbol sahası
· Atletizm pisti
· Bisiklet yolu
· Frizbi alanı
· Basketbol sahası
· Spor Tesisi
· Otopark alanı
· Tenis kortu
· Model araç evi
· Mini model araç pisti
· Model gemi havuzu
· Koşu pisti
· Voleybol sahası
· Model helikopter pisti
· Kürek sporları alanı
· Arkeolojik park tesisi
· Çocuk macera alanı
· Kafe restoran
· Soğuk piknik alanı
· Çocuk dünya
· Arkeolojik park tesisi
· Amfi

KAYNAK: HÜRRİYET
YORUMLAR 8
  • ASLANBEY 10 yıl önce Şikayet Et
    Ya bu CHPde akıllı adam yok mu. Hem hizmet üretmiyorsunuz hem de hizmet üretene bahaneler üretip engelliyorsunuz. Niyetin iyiyse engelleme amacıyla yola çıkma iyileştirme amacıyla yola çık.
    Cevapla
  • rabia 10 yıl önce Şikayet Et
    Mustafa Çelik Bey 'e. Boş boş konuşmayın lütfen rica ediyorum. Maltepe 'de mi oturuyorsunuz Kartal' da mı ? Ya sorunlardan haberiniz yok ya da bölgeden, İstanbul silüeti bir iki doldurmayla bozulmaz merak etmeyin, buraların bu tarz projelere ihtiyacı var. Bir etkinlik tesisimiz yok havuz için bile burdan ümraniyeye giden insanlar var. İhtiyaca karşılık verilmelidir. Bu projeler halka hizmettir çokta yararlıdır. Maltepeliler Kartallılar olarak bu projeleri istiyoruz. Okadar !
    Cevapla
  • rabia 10 yıl önce Şikayet Et
    Ben sizi bir kartal-maltepe li olarak söyleyeyim.. Maltepe'de mhp belediye adayının seçimden çekilmesi ile mhp ve chp 'nin oyları birleşmiştir ve bu bey chp den seçilmiştir. Yani Bir sonraki seçimde inşallah bu bey gidecek. tek ümidimiz bu. Çoğu maltepeli bu projeyi şuan chp belediyesi yapıyor zannediyor malesef ve seviniyor. Ama bu adam destek yerine köstek olmaktan başka bir şey yapmıyor. Yani klasik muhalefet !
    Cevapla
  • mustafa çelik 10 yıl önce Şikayet Et
    Adam Haklı Beyler. Şehri büyütmek için , İstanbul'un siluetinin bozulmasına karşıyım. Evet hizmet gelmeli, hizmeti getirebilmek için de rant oluşmalı. Ama rant getirip (ataşehir finans merkezi) rantın artığıyla gelecek hizmeti de istemem. istanbul'un sahil şeridinin nasıl doldurulduğunu eski fotoğraflardan görebilirsiniz. Fazla ak parti de Fazla kemalizm de bünyeye zararlıdır.
    Cevapla
  • fatih salman 10 yıl önce Şikayet Et
    Sebebi anlaşıldı. En altta yapılacakların listesini görünce chp li belediyenin neden karşı çıktığı anlaşıldı. Kendi yapmadığı hizmetleri akp li büyükşehişir yapacak ya... Bunlar kendileri durduğu gibi çalışmak isteyenleri de bırakmıyorlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle