Bodrum Hastanesi'ne Başbakanlık'tan onay

Muğla'nın turizmdeki lokomotif ilçesi Bodrum'a yapılacak yeni Devlet Hastanesi arazi tahsisi Başbakanlık tarafından onayladı.

Bodrum Hastanesi'ne Başbakanlık'tan onay
Bodrum Hastanesi'ne Başbakanlık'tan onay
GİRİŞ 05.07.2013 11:26 GÜNCELLEME 05.07.2013 11:26

AK Parti Muğla milletvekillerinin seçim beyannamesinde yer alan turizm kenti Bodrum'a yeni ve modern bir devlet hastanesi kazandırılması projesi hayata geçiyor. 150 yataklı modern bir hastane, yarımadanın ortasındaki Konacık Beldesi, Beylikkırlar Mevkisi'ndeki 50 dönüm arazi üzerinde, 27 bin metrekare kapalı alana sahip olarak inşa edilecek. Yarımadanın her yerine eşit mesafede bulunacak olan hastane son teknoloji ile donatılacak. Konuyla ilgili açıklama yapan AK Parti Muğla Milletvekilleri Ali Boğa ve Yüksel Özden, yapılacak hastanenin aynı zamanda sağlık turizmi ihtiyaçlarına karşılık vereceğini ve bu konuda bir model teşkil edeceğini ifade etti.

Arazi tahsisiyle ilgili dosyanın Başbakan tarafından onaylandığını ve yazının Milli Emlak Genel Müdürlüğü'ne gönderildiğini söyleyen Milletvekili Boğa, "Bodrum'un turizm gereklerini tek tek yerine getirmek konusunda çalışıyoruz. Turizm yollarıyla ilgili de Kültür Bakanlığı'ndan ödenek gönderildi. Bu yolların bakımı yapılacak bugüne kadar yapılan çalışmaların meyveleri tek tek vermeye başladı. Şu anda hizmet veren devlet hastanesinin gerek fiziki şartları ve yolları nedeniyle turizme yakışmıyor. Vatandaşlara ve turistlere modern ortamlarda yeterli sağlık hizmeti verilemiyor. Bu doğrultuda seçimden hemen sonra çalışmalara başladık. 150 yataklı modern bir hastane onayını aldık. İleride yatak kapasitesi 250'ye çıkarılabilecek" dedi.

KAYNAK: DHA