3.havalimanının zemini sağlam çıktı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, İstanbul'a kurulacak 1 milyon 200 bin nüfuslu yeni şehirle, konumu nedeniyle tartışılan üçüncü havalimanının zemininin sağlam çıktığını söyledi.

3.havalimanının zemini sağlam çıktı
3.havalimanının zemini sağlam çıktı
GİRİŞ 09.07.2013 07:37 GÜNCELLEME 09.07.2013 07:45

Bayraktar, "Jeolojik çalışmalar iki bölgenin de deprem açısından İstanbul'un en sağlam yerleri olduğunu gösteriyor. Böyle zemin İstanbul'un hiçbir yerinde yok" dedi. Anadolu yakasındaki yeni şehir için yer açıklamadıklarını da belirten Bayraktar, şunları söyledi: "Yeni şehrin master planını tamamladık.

Eylülde kamuoyuyla paylaşacağız. Hem üçüncü havalimanının hem de yeni şehrin jeolojik etütleri onaylandı. Havalimanının zemini iyi çıktı. Orman olarak görülüyor ama üzerinde ağaç yok. Jeolojik etütlerimizde bölgenin yapılaşmaya uygun olduğuna karar verildi. Fakat 'tedbir alacaksın' deniliyor. Zaten dünyanın en büyük havaalanını yapıyorsanız bu tedbirleri rahatlıkla alırsınız. Yeni şehrin zeminiyle ilgili sonuçlar da iyi çıktı. Eğim, zeminin toprak yapısı bakımından, alüyvon alanları ve depreme dayanıklılık olarak uygun zemin var. Bölgede afete maruz kalacak, sıvılaşmaya riski olan ve heyelan tehlikesi yaratan bir alan yok. Arazinin eğimi o kadar uygun ki kazık çakmak zorunda kalmayacağız. Yeni şehir bölgesinde 2.5 milyon kişi yaşayacak. 800 bin zaten orada yaşıyor. Kentsel dönüşüm çerçevesinde nüfus aktarımı düşünüyoruz."