11 katlı otomatik otoparkta sona gelindi

İzmir Alsancak'ta Hocazade Camii karşısında Büyükşehir Belediyesi'nin yaptırdığı 11 katlı tam otomatik katlı otoparkın çelik kontstrüksiyon montajında sona gelindi.

11 katlı otomatik otoparkta sona gelindi
11 katlı otomatik otoparkta sona gelindi
GİRİŞ 21.07.2013 12:22 GÜNCELLEME 21.07.2013 12:22
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Ağustos ayında montajı, Şubat 2014'de ise inşaatın tümü tamamlanacak otoparkta işçiler, yaz sıcağında ve çelik iskelet üzerinde çalışmalarını sürdürüyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin, kent merkezindeki otopark açığını azaltmak amacıyla Alsancak Hocazade Camii karşısında yapımına başladığı tam otomatik katlı otopark inşaatı hızlandı. Toplam 270 araç kapasiteli ve 11 katlı otoparkta beton temel üzerine çelik konstrüksiyon montajı sürüyor. Ardından cephesi giydirilecek.

Çelik iskeletteki kolonlar yatay ve çapraz kiriş bağlantılarının, işçiler tarafından tek tek montajının yapıldığı inşaatta, bu çalışma İzmirliler tarafından da merakla izleniyor. Çelik kolonlar üzerinde onlarca metre yükseklikteki işçiler sıcak havada çalışmalarını, bellerine bağlı güvenlik kemerleriyle yapıyor. İşçiler Ağustos ayında çelik imalatın bitmesinin ardından, cam ve giydirme cephe kaplaması montajına başlayacak. Tam otomatik otopark, 2014 Şubat ayında hizmete girecek.

Tam otomatik katlı otopark, 939 metrekarelik arsada 4 milyon 750 bin TL'si kamulaştırma, 13 milyon 250 bin TL+KDV yapım bedeli olmak üzere toplam 20 milyon TL'ye mal olacak. Sistem; düşeyde hareket eden 4 adet taşıyıcı asansör, asansör üzerine döner platformlar, hareket eden yatay taşıyıcılar, otomatik açılır-kapanır kapılar ve bunlara bağlı elektronik ekipmanların çalışmasını kumanda eden entegre yönetim sisteminden oluşacak. Ünitelerin kendi içerisinde ve birbirleriyle iletişimi gelişmiş endüstriyel donanım ve yazılımlar ile sağlanacak. Otoparka gelen sürücü, aracını asansörlerden birine park edecek ve park işlemini onayladıktan sonra araç otomatik taşıyıcılar tarafından alınarak en uygun park yerine yerleştirilecek. Sürücü dilediğinde, aracı geri verme işlemi otomatik olarak gerçekleştirilecek ve aracını teslim alacak.

Büşükşehir Belediye Başkanı CHP'li Aziz Kocaoğlu, son teknoloji ile yapılan otomatik otoparkın Avrupa'daki örnekleriyle yarışacağını söyledi, "Halk tarafından benimsenmesi ve iyi çalışması durumunda İzmir'in her yerine bu otoparklardan yapacağız" dedi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 1
  • Remzi Altunkaya 10 yıl önce Şikayet Et
    akp liler bu haberi atlamis görmemisler. cevreye fazla zarar vermeyen yararli calismalari kim yaparsa yapsin destekliyoruz araplara peskes cekilen yerleri desteklemiyoruz onlari destekleyenlerde kömürcü makarnacilar
    Cevapla