Ankara modern konser salonuna kavuşuyor

Yapım süreci 1992 yılında düzenlenen proje yarışmasıyla başlayan Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Konser Salonu ve Koro Çalışma Binaları, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından bitiriliyor.

Ankara modern konser salonuna kavuşuyor
Ankara modern konser salonuna kavuşuyor
GİRİŞ 23.07.2013 15:13 GÜNCELLEME 23.07.2013 15:13

Oval salon mimarisiyle öne çıkan Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Konser Salonu ve Koro Çalışma Binaları, tamamlandığında Batı ülkelerindeki salonları aratmayacak.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Atatürk Kültür Merkezi Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Konser Salonu ve Koro Çalışma Binaları inşaatında incelemelerde bulundu.

Projeyle ilgili bilgi veren Bakan Bayraktar, 15 yıldır süren inşaatın Ankara'nın, Türkiye'nin ihtiyacı olduğunu söyledi.

Birisi büyük, birisi küçük, elipsoit şeklinde şişirme kalıplı konser salonları yapılacağını anlatan Bakan Bayraktar, binanın 2014 yılı sonuna kadar bitirileceğini söyledi.

İnşaatın çok uzadığını ve bugüne kadar KDV ile birlikte 80 milyon lira civarında para ödendiğini dile getiren Bakan Bayraktar, "50 milyona daha ihtiyaç var. Biz çalışmalarımızı yapıyoruz, sürüncemeyi bitireceğiz. Önümüzdeki senenin sonunda bu inşaatı bitireceğiz, Ankara'nın, Ankaralıların, Türkiye'nin hizmetine sunacağız" dedi.

Binanın mimari özelliği bakımından da Türkiye'de ilk kez uygulanan bir sistemle yapıldığına işaret eden Bakan Bayraktar, inşaatın sürüncemesinin kendilerini rahatsız ettiğini, göreve geldikten sonra da bu konuyu ciddi şekilde ele aldıklarını bildirdi.

Basın mensuplarından da binaya ilgi göstermelerini isteyen Bakan Bayraktar, "Bakarsan bağ, bakmazsan dağ olur derler. Sadece bizim ilgimiz yetmez" şeklinde konuştu.

Daha sonra inşaattaki küçük elipsoit şişirme için çalışmaları başlatan Bakan Bayraktar, inşaatı da gezdi.

KAYNAK: EMLAKOFİS
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL