Olimpiyatta son dakika sürprizi! Erdoğan müjdeyi verecek

Buenos Aires'te 'özel sektör' kartını açan İstanbul 2020 Adaylık Komitesi, "2.9 milyar dolarlık tesis yatırımımızın tamamı özel sektör tarafından üstlenecek. 2018'de tamamlanması istenen tesisler 2016'ya hazır olacak" diyecek.

Olimpiyatta son dakika sürprizi! Erdoğan müjdeyi verecek
Olimpiyatta son dakika sürprizi! Erdoğan müjdeyi verecek
GİRİŞ 06.09.2013 12:05 GÜNCELLEME 06.09.2013 15:46
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Arjantin'de yarın yapılacak kritik 2020 Olimpiyat Oyunları seçimi öncesinde İstanbul'un son dakika kozu belli oldu. Başkent Buenos Aires'teki son gün sunumları için geri sayıma geçilirken, yetkililer 'özel sektör' kartını açmaya hazırlanıyor.

Habertürk'ün haberine göre; Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın son sözü alacağı sunumda, İstanbul'un 2.9 milyar dolarlık 'tesis bütçesi'nin tamamıyla özel sektör tarafından üstlenileceği müjdelenecek. Tesislerin dışında konaklama, lojistik, ulaşım gibi gider kalemlerinin de İstanbul 2020'nin sponsorlarınca karşılanacağının altı çizilecek.

HALKA EK YÜK YOK

Peki bu ne anlama geliyor. Son dönemde olimpiyatların getirdiği ekonomik yükün ülkeleri zor durumda bırakması, dünya çapında kabul edilen bir gerçek. Özellikle Yunanistan'ın yaşadığı krizde Atina 2004'ün rolünün büyük olduğu kabul ediliyor. İstanbul'daki tesislerin devletin kasasından tek kuruş çıkmadan yapılacak olması, hem halka ek bir yük gelmeyeceği hem de özel sektörün oyunlara verdiği desteği ortaya koyuyor. Bu da oyunlar için en yüksek bütçeye sahip İstanbul'un ekonomik gücünü belgeliyor.

2016'DA TAMAM

Devletin ekonomik açıdan herhangi bir zorluk yaşamayacak olması, tesislerin tamamlanması için de önemli bir veri. İstanbul 2020'yle ilgili sunumda IOC'nin 2018 yılında tamamlanmasını istediği tesislerin, özel sektörün vereceği bu destek sayesinde çok daha erken bir şekilde tamamlanacağına vurgu yapılacak. Açılış ve kapanış törenlerinin yapılması planlanan Boğaziçi Stadı dışındaki tüm tesislerin, 2016 yılı sonunda hazır hale getirileceği bizzat Başbakan Erdoğan tarafından ifade edilecek.

ERDOĞAN UYUMAYACAK

G-20 zirvesi için Rusya'da olan Başbakan Erdoğan 20 saatlik bir yolculuk sonrası bu gece yerel saatle 02.00'de Arjantin'e inecek. Son dakika hazırlıklarını gözden geçirecek Erdoğan, yerel saatle 08.30'da sunum için hazır olacak. Yani Erdoğan, Arjantin'de geceyi uykusuz geçirecek.

SUNUMDAKİ ALTIN 11'İMİZ: Recep Tayyip Erdoğan, Suat Kılıç, Ali Babacan, Kadir Topbaş, Hasan Arat, Uğur Erdener, Ali Kiremitçioğlu, Alp Berker, Neşe Gündoğan, Gizem Girişmen, Çağla Büyükakçay

İSTANBUL 5'E AYRILACAK

İstanbul'daki mevcut spor alanları olan Türk Telekom Arena, Şükrü Saraçoğlu Stadı, Olimpiyat Stadyumu, Ülker Arena, Abdi İpekçi Spor Salonu, Sinan Erdem Spor Salonu, Aslı Çakır Alptekin Atletizm Salonu ile yenilenmesi planlanan İnönü Stadı, olimpiyatlarda kullanılacak.

Yapılması planlanan ve İstanbul'un "incileri" olarak ön plana çıkan yeni tesisler ise gösterişleriyle göz kamaştıracak. Hazırlanan master plan kapsamında İstanbul; Olimpik Şehir Bölgesi, Sahil Bölgesi, Boğaziçi Bölgesi, Orman Bölgesi ve bağımsız spor tesisleri olmak üzere 5 alana ayrılacak.

YORUMLAR 7
  • Sabit Kal 10 yıl önce Şikayet Et
    Eskiden müslümanlara gerici, yobaz derlerdi, yurt dışında okuyan bir kaç kişi İngilizceyi parçalayınca. onu bir şey sanırlardı. Şimdi devir tersine döndü. Olimpiyatları isteyenler gerici, yobaz dediklerimiz, istemeyenler ilerici, çağdaş dediklerimiz. Dünya bu kadar tersine döner işte. Yoksa dönen bir şey yoktu da, bize mi yutturmuşlar şimdiye kadar? Neyse, olimpiyatları alamadık. İlericiler şimdi otursun ve almamamızın neden gerektiğini izah etsinler, belki alamadığımıza sevinelim bari. Ama dünyaya ve Allah'a kapalı, her işini ve kararını siyasetin sonucuna göre şekillendirenlerin bize izah edebileceği bir tek şey vardır: Kin, neden sahibine bile bu kadar zarar verir???
    Cevapla
  • Ahmet Gül 10 yıl önce Şikayet Et
    Valla olimpiyatları alırsak, en çok CHP nin ve gezicilerin üzülmesine sevineceğim ! . Rabbim bizi mahçub etme İlk olarak bir müslüman ülkeye verilecek olan olimpiyatları başarıyla yüz akımızla bitirmemizi sağla !
    Cevapla
  • hakanasil 10 yıl önce Şikayet Et
    GEZİZEKALILAR ANLAMAZ. boşuna cevap vermeyin kafa almaz. Tüm tesisler özel sektör tarafından yapılacak sözü demek oluyorki halktan kasadan hazineden çıkmayacak. Hemen derler birileri zengin olacak. Tabi olacak 2,9 milyar doları ben yatırsam bende para kazanmak isterim. para tarlası mı var adamlarda :). ayrıca tesisler bi güzel kullanılır. 3 yılda bir İSTANBUL SPOR FESTİVALİ DÜZENLERsin ödül verirsin fünyanın bir çok ülkesi gelir. reklam budur işteeeeeeeeee.
    Cevapla
  • isim siz 10 yıl önce Şikayet Et
    birde. Sunuda ekliyeyim. Birde o tesisler olimpiyatlardan sonra ne olacak diye sormussun. Onlarda artik ggencler isin spor tesisleri yapilabilir. Dikkat edersen yeni bir tsis yok mevcut tesisler yenilecek. Bolyece turk takimalrida yeni tesislere kavusmus olacak.
    Cevapla
  • isim siz 10 yıl önce Şikayet Et
    Sarcan Kardesim. Sarcan kardesim Turkiyenin kazanci ne olacak demissin? Turkiyenin kazanci olimpiyatlarla birlikte binlerce sporcu, izleyici, isadami, devlet admalari Turkiyede olacak. Bunlarin kaldigi sure icinde kalacak yer, yiyecek, gezecek giderleri normal olarak istanbuldan karsilanacak. Yani esnaf kazanacak. Yani Turkiyede istanbulda para harcanacak vede bu ara turkiye kasasina girecek. yani Ekonomiye buyuk katki saglayacak. Bunun disinda dunyaya istanbul lu taniyacak.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle