Adana'da dev kompleksin temeli 6 Ekim'de atılacak

Sağlık Bakanlığı tarafından Adana'da 328 dönümlük alanda kurulacak ve 5 hastane ve bir merkezden oluşacak Sağlık Kampüsü'nün temelini Başbakan Recep Tayyip Erdoğan atacak.

Adana'da dev kompleksin temeli 6 Ekim'de atılacak
Adana'da dev kompleksin temeli 6 Ekim'de atılacak
GİRİŞ 10.09.2013 17:36 GÜNCELLEME 10.09.2013 17:36

Adana Sağlık Kampüsü'nün temeli 6 Ekim'de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılacağı törenle atılacak. Atlı Spor Tesisleri'nin karşısındaki boş alanda yapılacak kampüsün tanıtımı nedeniyle bir toplantı düzenlendi. Toplantıya Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, AK Parti Adana milletvekilleri Necdet Ünüvar ve Mehmet Şükrü Erdinç, AK Parti İl başkanı Ziyaeddin Yağcı, kaymakamlar, belediye başkanları ve protokol mensupları katıldı.

Programda projeyle ilgili teknik bilgiler veren Vali Hüseyin Avni Coş, kompleksin maliyetinin 1 milyar 30 milyon lira olduğunu belirterek, bu tesisle Adana'nın Ortadoğu'nun sağlık üssü olma konumunu güçlendireceğini vurguladı. Sağlık kampüsünün yatak kapasitesinin bin 550 olduğunu ifade eden Vali Coş, "Kampüste çok sayıda özellikli hastane ve merkez bulunacak. Hastanede hasta başına düşen kapalı alan miktarı 179 metrekare olacak. Yatak başına da 3 araçlık kapalı otopark düşüyor. Tesisimiz en büyük kamu yatırımlarından biri." dedi.

AK Parti Adana Milletvekili ve Sağlık Komisyonu Başkanı Necdet Ünüvar da, kampüsün sözleşmesinin 12 Eylül'de İstanbul'da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu tarafından imzalanacağını açıkladı. Adana'da sağlık yatırımlarının devam ettiğinin altını çizen Ünüvar, "Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi'nin 200 yataklı olarak yeni ek bina yapılması TOKİ tarafından ihale aşamasında. Kozan'da, Ceyhan'da çalışmalarımız devam ediyor. Feke'de hastanemiz devam ediyor. Saimbeyli hastanesinde bir sıkıntı olmuştu ama yeniden ekim ayında ihalesi yapılacak. İmamoğlu'nun ek binası bitiyor. Yeni ek bina eski binadan daha iyi olacak. Yumurtalık'ta toplum sağlığı merkezimiz var, birçok sağlık tesisimiz devam ediyor. Bunlar inşallah Adana'yı hak ettiği sağlık yatırımlarına kavuşturmayı umuyoruz." ifadelerini kullandı.

Adana Sağlık Kampüsü'nde 182 yataklı Onkoloji Hastanesi, 349 yataklı Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi, 285 ve 299 yataklı 2 genel hastane, 185 yataklı Kardiyoloji ve KVC Hastanesi, 150 yataklı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi, 100 yataklı Yüksek Güvenlikli Adli Psikiyatri Hastanesi, teşhis ve tedavi üniteleri ile ilik nakil merkezi bulunacak.

KAYNAK: CİHAN