14 ilimize müjde olacak imza yarın atılıyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla 14 ilde kamu-özel işbirliğiyle gerçekleştirilecek 15 şehir hastanesi ve Türkiye Halk Sağlığı Kurumu binasının imza töreni yarın İstanbul'da yapılacak.

14 ilimize müjde olacak imza yarın atılıyor
14 ilimize müjde olacak imza yarın atılıyor
GİRİŞ 11.09.2013 11:29 GÜNCELLEME 13.09.2013 10:52
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, şehir hastanelerinin yapımıyla ilgili sürecin başladığı bildirildi.

Açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla 14 ilde kamu-özel işbirliği ile gerçekleştirilecek 15 şehir hastanesi ve Türkiye Halk Sağlığı Kurumu binasının imza töreninin yarın İstanbul'da Haliç Kongre Merkezinde yapılacağı belirtildi.

Törende, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun yanı sıra şehir hastanesi projesi imzalanacak 14 ilin milletvekilleri, yöneticileri ve temsilcilerinin de hazır bulunacağı ifade edildi.

14 ilde kamu özel işbirliğiyle gerçekleştirilecek 15 şehir hastanesinin toplam yatak kapasitesinin 24 bin 405 olacağı, şehir hastaneleri kampüslerinde genel hastanelerin yanı sıra kadın doğum ve çocuk hastalıkları hastanesi, kalp damar hastalıkları hastanesi, fizik tedavi ve rehabilitasyon hastanesi, onkoloji hastanesi, ruh sağlığı hastanesi, yüksek güvenlikli adli psikiyatri hastanesi gibi dal hastanelerinin bulunacağı kaydedildi.

Açıklamaya göre, projesi imzalanacak şehir hastaneleri şunlar:

-Adana Şehir Hastanesi,

-Ankara Bilkent Şehir Hastanesi

-Ankara Etlik Şehir Hastanesi

-Elazığ Şehir Hastanesi

-Gaziantep Şehir Hastanesi

-İstanbul İkitelli Şehir Hastanesi

-Kayseri Şehir Hastanesi

-Mersin Şehir Hastanesi

-Yozgat Şehir Hastanesi

-İzmir Bayraklı Şehir Hastanesi

-Konya Şehir Hastanesi

-Manisa Şehir Hastanesi

-Bursa Şehir Hastanesi

-Kocaeli Şehir Hastanesi

-Isparta Şehir Hastanesi

-Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Binası

KAYNAK: AA
YORUMLAR 8
  • fatih genç 10 yıl önce Şikayet Et
    o il nerede bu il nerede. kardeşim 14 ilde başlamış işte yok erzurum nerede yok öteki nerede.herkes kendi ilini yazsın o zaman 82 vilayet bağırsın bizim il nerede diye.insaf edin yaahu insaf aynı andamı yapılacak hastane her ile
    Cevapla
  • ayşe demir 10 yıl önce Şikayet Et
    ankara nın doğusundakiler de hastalanıyor.. neden ankara nın doğusundakiler bütün hastanelere en az 1 - 2 otobüsle ulaşmak zorunda neden bu semte yatırım yapılmıyor.
    Cevapla
  • ayşe demir 10 yıl önce Şikayet Et
    ankara'da oyunuzun %90 nını aldığınız fakir kesimin bölgesine de yatırım lütfen. oyunuzun %90 ını ankara nın fukarasından alırsınız, bütün yatırımını, yolunu, hastanesini, avm sini, okulunu sizin yüzünüze bakmayanlara eskişehir yoluna bilkente vs yerlere yaparsınız. onlara şimdiye kadar yaptığınız yatırımlarla yaranamadınız, bunu da o tarafa yaparsanız yaranırsınız. ankaranın doğu fakir kesiminde neden 1 tane hastane yok?
    Cevapla
  • bahattin avcı 10 yıl önce Şikayet Et
    MUĞLADA BİZDE VARIZ. muğlayada istiyoruz bir şehir hastanesi çok ihtiyacımız var çoğu hastalarımızı il dışına sevk etmek durumunda kalıyoruz muğla ili genelinde kapsamlı bir kamu hastanesi yok mağduruz muğla olarak belkide hak etmediğimizi düşünüyor olabilirsiniz sayın başbakanımızın bizim için 81 il için aynı derecede hizmetkarız söylemlerine dayanaraktan bu istekte bulunuyorum ayrıca muğlada da bu hükemetimiz ve başbakanımız için sonuna kadar destek verenler var.
    Cevapla
  • Kadıoğlu25 10 yıl önce Şikayet Et
    Erzurum nerede. bu iller arasında Erzurum'u göremedim. sayın müezzinoğlu Erzurum'da başlayan hastane kompleksi ne oldu. Recep Akdağ başlattığı için mi bu proje şu anda yapılmıyor. bu konu ile ilgili resmi açıklama istiyoruz. ayrıca Erzurum'da böyle bir hastane yapılmadığı için seçimlerde hemşehrilerimizi büyük bir görev bekliyor. teşekkür ederim.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle