Sahillerde yıkım operasyonu başlıyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın tebdili kıyafet ile denetlediği sahil şeridindeki kaçak yapılar ay sonunda yıkılacak. Bakan Bayraktar, tesislere "Boşaltın" yazısı gönderdi.

Sahillerde yıkım operasyonu başlıyor
Sahillerde yıkım operasyonu başlıyor
GİRİŞ 17.09.2013 06:14 GÜNCELLEME 17.09.2013 07:22
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Kıyı Kanunu'na aykırı olduğu tespit edilen tesislerin en kısa sürede boşaltılması için yazı gönderdi. Bakanlık, kanuna aykırı yapılaşmayı önlemek için özel ekipler oluşturdu. Sahildeki yapılar tek tek incelemeye alındı. Kıyıyı vatandaşın kullanımına kapatan, kenar çizgisine aykırı işlem yapan pek çok tesis belirlendi. Buralarda turizm sezonunun bitmesi bekleniyor. Sezon biter bitmez bakanlık harekete geçecek.

HER KIYIDA İNCELEME

Bakanlık yetkilileri, kıyı şeridindeki çarpık yapıların sadece Bodrum ile sınırlı olmadığını belirtiyor. Yetkililer, "Yıkılacak yapıların Bodrum çevresinde olduğu gibi bir algı oluştu. Bu doğru değil. Bodrum dışında da incelemeler yapıldı. Çanakkale şeridinde, Balıkesir'in Ayvalık sahilinde ve Samsun'a kadar olan bölgede incelemeler yapıldı. Buralarda da kanuna aykırı yapılar tespit edildi. Ruhsata uymayan yapılaşmayı da durduracağız" diyor.

ÇEŞME'DE 3 BÜYÜK TESİS YIKILACAK

Kıyı Kanunu'na aykırı olduğu tespit edilen yerler arasında İzmir Çeşme'deki 3 büyük tesis de var. Antalya'da da sahil şeridinde bu türden onlarca yapı tespit edildi. Bodrum Torba'da da neredeyse yüzde 70 oranında Kıyı Kanunu'na aykırı tesis bulunduğu ifade edildi.

YENİ YATIRIMA SIKI DENETİM

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kıyılardaki aykırı yapıları tespit etmek için özel ekipler kurdu. Bütün denetimler kıyılar üzerine yoğunlaştırıldı. Bakanlık, yeni tesis ve yatırımları da sıkı denetim altına aldı. Vatandaşlardan gelen şikâyetler üzerine de kıyıların denetimi ile ilgili il müdürlükleri harekete geçirildi.ü

Sabah

YORUMLAR 10
  • ufuk kartav 10 yıl önce Şikayet Et
    SAHİL ŞERİTLERİNE YAPILAN YOLLAR. yol yapıyorum diye sahil şeridine sıfır yapılan o kadar çok yol varki onlar ne olacak?.. Cevap hiçbirşey olmayacak hepsi aynen kalacak balon haberler bunlar nasl olsa bu millet hepsini yiyorrrr
    Cevapla
  • hasan yılmaz 10 yıl önce Şikayet Et
    o iş olmaz. görür bakarsınız
    Cevapla
  • celal okur 10 yıl önce Şikayet Et
    sosyal tesislerde durum ne acaba?. ...sosyal ve eğitim tesisleri vs. adı altında resmi dairelerin kapattığı,vatandaşın yanına bile yaklaşamadığı bazı devletlulerin emrindeki deniz kenarlarında durum ne? buraları da mı başbakan denetleyip kapatın diyecek?
    Cevapla
  • CENGAVER 10 yıl önce Şikayet Et
    SADECE SAHİLLER DEĞİL EN ÖNEMLİSİ ŞEHİR MERKEZLERİNDE BÜYÜK SIKINTI BEKLİYOR !. Yeni yapılaşmış pek çok İl ve İlçe Merkezlerinden boyuna yüksek gökdelen tarzı binalar dikiliyor, hiç birinin aralarında OKUL YOK OKUL ! Bir kaç yıla kalmaz çok büyük oranda okul sıkıntısı çekilecektir
    Cevapla
  • NURİ ASLAN 10 yıl önce Şikayet Et
    keşke Başbakanımız Beylikdüzü, Adnan Kahveci Mah.'deki kafeleri, pastahane tarzı fırınlarıda görse?. adamlar sahil şeridine tesis yaparken nerdeydiniz ? o kadar yerel yönetim var ve zabıta ekipleri ortada cirit atıyor, Allah aşkına göremiyorlarmı kaçak, ruhsatsız, izinsiz yapılaşmayı. eee bunları başbakanmı fark etti ve edecek.... yerel yönetimler ne iş yapar...? beylikdüzü, adnan kahveci mah.'de uyum alış veriş merkezinin altında bir kafe var adamlar kaldırımı işgal ettikçe ediyor, belediyeye şikayet ediyoruz kılını kıpırdatan yok.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle