Dap Yapı'dan Türkiye'de bir ilk

DAP YAPI, Vazo Kule'nin satış ofisini Türkiye'de ilk defa uygulanan bir modelle gökyüzüne taşıdı.

Dap Yapı'dan Türkiye'de bir ilk
Dap Yapı'dan Türkiye'de bir ilk
GİRİŞ 01.10.2013 16:08 GÜNCELLEME 01.10.2013 16:08

İlginç mimari konseptini satış ofislerine de yansıtan Dap Yapı, alışılagelen"satış ofisi giriş katta olur" kalıbını yıkarak üst katlarda ağırladığı müşterilerine Adalar manzarasına karşı golf oynama imkanı sunuyor. 20. katında golf pisti bulunan bir projede olmanın heyecan verici olduğunu ifade eden müşteriler, gayrimenkul alışverişinin kazandığı bu yeni boyuttan son derece memnun. Satın alacağı rezidans dairenin manzarasını görebildiği gibi zirvede golf oynamanın da keyfini çıkaran alıcılar, satış ofisi ziyaretini bir tür etkinlik havasında yaşıyor. Bir gelen, bir daha gelmek istiyor.

Vazo Kule'nin satış ofisine geçici ev sahipliği yapan Royal Center binası 27 ve 30 katlı iki kuleden oluşuyor. Kulelerin ortasındaki 13 katlı blok ise yılbaşından itibaren Dap Yapı'nın genel müdürlük binası olarak kullanılacak. Prens Adaları manzarasına hakim projede, A Blok'un 20. katına konumlanan pist, ısınma niteliği taşıyan minimal ölçekte tasarlanmış olmakla birlikte golf dünyasının elit çizgisini yaşayanların hayatına taşıyacak.

Golf oynayarak stres atıyor, sözleşme imzalıyorlar

Dap Yapı'nın, eski Hitit vazosundan yola çıkarak tasarladığı Vazo Kule, M.Ö. 1600 yılından izler taşıyor. 2 adet rezidans ve 1 adet ofis bloğunun bulunduğu proje, toplam 399 üniteden oluşuyor. 289 rezidansın yüzde 70 oranında satışını gerçekleştiren Dap Yapı, 99 adetlik home office bloğunun satışlarını golf pistinden sürdürüyor. Peşin ödemede yüzde 10 indirim ve 50 aya sıfır faiz kampanyasıyla satışı devam eden projede fiyatlar 199 bin TL'den başlıyor.

Uluslararası ödüllü Vazo Kule

İngiltere'nin başkenti Londra'da, Avrupa'nın en iyi gayrimenkul projelerinin seçildiği ödül töreninde, 26 Avrupa ülkesinden yüzlerce projeyle yarışan Dap Yapı, 4 ayrı projesiyle katıldığı yarışmadan toplam 9 ödülle döndü.

Vazo Kule, taşıdığı etnik öğelerin yanı sıra çoklu ve tekli rezidans kategorilerinde ödüle layık bulunarak orjinal tasarımını tescilledi. European Property Awards'da, Architecture Multiple Residence with Vazo Towers (Mimari Çoklu Rezidans), Architecture Single Residence with Vazo Towers (Mimari Tekli Rezidans) ve High-rise Architecture with Vazo Towers ( Çok Yüksek Katlı) kategorilerinde birincilik ödülü kazandı.

Vazo Kule, İstanbul'un yeni cazibe merkezi Maltepe Dragos'ta yükseliyor. Kadıköy, Bağdat Caddesi, havalimanı, TEM ve E-5 bağlantı yolları, sahil yolu, marina, metro gibi kara, hava, deniz ve raylı ulaşım hatlarına olan yakınlığıyla önemli bir lokasyon avantajı sunuyor. Proje, Fener'den başlayıp Tuzla'ya kadar devam eden Türkiye'nin en uzun sahil bandı üzerinde yer alıyor. Projede, dört mevsim kullanılan açılır-kapanır yüzme havuzları, yürüyüş ve koşu parkurları ve çok amaçlı spor sahalarının yanı sıra sosyal tesisler bünyesinde fitness center, sauna, Türk Hamamı ve masaj odaları gibi keyifle değerlendirilebilecek alanlar, açık ve kapalı otoparklar bulunuyor.

Kartal-Maltepe yatırımcıyı çekiyor

Kartal-Maltepe bölgesi, Kentsel Dönüşüm Projesiyle bambaşka bir çehre kazanıyor. Marinası, Adliye Sarayı, hizmet ve kültür alanlarının yanında nitelikli konut siteleri ile yatırımcıları kendisine çekiyor. Vazo Kule'nin yan parselinde Tekel'e ait yerde binlerce öğrenciye eğitim imkanı sağlayacak olan İstanbul Şehir Üniversitesi kuruluyor. Kartal Adliyesi'nin Yüksek İstinaf Mahkemesi olarak yeniden yaşama geçecek olması bu alanda yoğun bir personel ve ziyaretçi trafiğini işaret ediyor. Günlük, haftalık ve aylık konaklama talebinin çoğaldığı bölgede rezidans tipi konut alanlarıyla başlayan değişim rüzgarı home office tarzı yerleşimlerle devam ediyor.

Bedava home office'ler 8-10 yılda kendini amorti ediyor

Vazo Kule'de, seçkin bir projedeki modern bir ofiste, otel konforunun hizmet ayrıcalığıyla dinlenirken çalışmak, çalışırken dinlenmek mümkün. Projenin VIP Asistan konsepti; sekreter, yardımcı personel gibi ihtiyaçlarınızı ortadan kaldırıyor. 8 ila 10 yıllık sürede kendisini amorti eden Vazo Kule home office'ler yatırımcıya 'bedava'ya geliyor. Ofis Yönetim Sistemiyle, işletmenin ihtiyaç duyduğu lobi, asistan odası, toplantı odası, salon gibi yüzlerce metrekarelik alan, maliyetli bir yatırımla satın almak yerine gerektiğinde katkı payı ödenerek kullanılabiliyor. Büyüklüğü 55 m2 - 100 m2 arasında değişen home ofisler, istenildiği takdirde birleştirilerek daha büyük metrekarelerde çalışma alanları elde edilebiliyor.

Rezidansları Rotana işletecek

Vazo Kule, kullanıcılarına "oturmadığın dönemde kirala" modeliyle alternatif kazanç imkanı sağlıyor. Haftalık, aylık ve yıllık kiralanabilen daireler dünyaca ünlü otelcilik şirketi Rotana'nın profesyonel yönetim sistemiyle işletilecek. Daire sahipleri dilerlerse kendi yerlerini kiralayarak ekstra gelir elde edecekler.

KAYNAK: EMLAKOFİS
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL