Çılgın proje Kanal İstanbul'da sona yaklaşıldı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Kanal İstanbul'da çalışmaların sona yaklaştığını, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile son değerlendirmeler yapıldıktan sonra yapım aşamasına geçileceğini bildirdi.

Çılgın proje Kanal İstanbul'da sona yaklaşıldı
Çılgın proje Kanal İstanbul'da sona yaklaşıldı
GİRİŞ 09.10.2013 11:04 GÜNCELLEME 09.10.2013 11:12

Kamuoyunda "Çılgın Proje" olarak bilinen, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin soruları da yanıtlayan Yıldırım, bunun çok büyük bir çalışma olduğunu söyledi.

Yıldırım, çalışmaların sona yaklaştığını belirterek, şunları kaydetti:

"Çalışmalar 2 aşamada yapıldı. Bir tanesi, kanalın kendi yapımıyla ilgili. Bunu ağırlıklı olarak biz yürütüyoruz ama ikinci çalışma olan kanal etrafında oluşacak yaşam alanları, bunlarla ilgili de Çevre ve Şehircilik Bakanlığının çalışmaları var. Onlar da tamamlanmak üzereler veya tamamlandılar. Tüm bu son durumu sayın Başbakanımıza arz edip, bir değerlendirme yaptıktan sonra artık yapımla ilgili sürece geçmiş olacağız."

- "Kanal İstanbul'un Lozan'la veya Montrö'yle çelişen bir tarafı yok"

Kanal İstanbul Projesi'nin Lozan Anlaşması'nı etkilediği yönündeki görüşlerin hatırlatılması üzerine de Yıldırım, "Bu ve buna benzer görüşleri biz çok titizlikle dikkate aldık, değerlendirdik. Hiçbir şekilde Lozan'ı ya da Montrö Boğazlar Sözleşmesi'ni ihlal eden, onunla çelişen bir tarafı yok" dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL