Ev yapan vatandaşa bakanlıktan 10 bin TL hibe

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, yöresel ev yapanlara hibe ve teşvik vereceklerini açıkladı.

Ev yapan vatandaşa bakanlıktan 10 bin TL hibe
Ev yapan vatandaşa bakanlıktan 10 bin TL hibe
GİRİŞ 22.11.2013 07:31 GÜNCELLEME 22.11.2013 07:46
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Bayraktar, 2014 sonuna kadar 400 bin konutun dönüştürüleceğini söyledi. Konuya ilişkin yasal çalışmanın devam ettiğini kaydeden Bayraktar "Yöresel ev yapanlara 10 bin TL hibe vereceğiz. 7 bölgede hem yöresel evlerin yapılmasını teşvik edip tarihi dokuyu zenginleştireceğiz" dedi.

60 bin kişilik istihdam

Bayraktar, 20 yılda 6.5 milyon konutun kentsel dönüşüm çerçevesinde yeniden yapılacağını ifade etti. 221 bin konutun dönüşümünün devam ettiğini belirten Bayraktar, 750 milyon TL kaynağın kentsel dönüşüme ayrıldığını ifade etti. Vatandaşların müteahhitlerle kendilerinin anlaştığını, bakanlığın ise kira yardımı gibi destekler sağladığını belirten Bayraktar, nerede ne olduğunu milimetrik olarak bildiren coğrafi bilgi sistemlerinin kurulma çalışmalarının devam ettiğini anlattı. Katı atıktan enerji üretiminin başladığını, bu alanda 60 bin kişinin istihdam edildiğini aktaran Bayraktar, gemi atıklarını da yakından takibine başladıklarını kaydetti.

YORUMLAR 2
  • fikret dinçel 10 yıl önce Şikayet Et
    MARDİN 'NİN MİNYATÜRÜ. resimdeki köy değil aslında yada şöyle diyebiliriz dünyanın en eski köylerinden medeniyetler beşiği MARDİN' nin miniatürk teki minyatürüdür
    Cevapla
  • mevhibe inal 10 yıl önce Şikayet Et
    Masal gibi... Ne güzel köyler bunlar. Lütfen tarım-hayvancılıkla uğraşan köylülere yardım edin. Sağlıklı alt yapılar kurun. Ülkemizden kaçırılan kıymetli tohum ve hayvanlarımıza sahip çıkın. Bizi tekel şirketlerin labaratuvar gıdalarına mecbur bırakmayın.
    Cevapla