İstanbul'un silüetini bozan binalarla ilgili karar bize ulaşmadı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Zeytinburnu sahil yolunda yapılan ve İstanbul'un silüetini bozduğu iddiasıyla mahkemelik olan binalarla ilgili mahkeme kararının henüz kendilerine ulaşmadığını söyledi.

İstanbul'un silüetini bozan binalarla ilgili karar bize ulaşmadı
İstanbul'un silüetini bozan binalarla ilgili karar bize ulaşmadı
GİRİŞ 02.12.2013 15:47 GÜNCELLEME 02.12.2013 16:29

Miniatürk'teki bir serginin açılışını yapan Başkan Topbaş, tören sonunda gazetecilerin sorularını cevapladı. Gündeme ilişkin değerlendirmeler yapan Topbaş, Zeytinburnu Sahil Yolu üzerinde yapılan ve silüet tartışmalarına neden olan inşaat ile ilgili yargı kararını değerlendirdi. Kararın henüz kendilerine ulaşmadığını belirten Topbaş, "Bu konuda konuşmak henüz erken, 4. İdare Mahkemesi'nin verdiği karardan haberdar olduk ama tebligat yapılmadı. Tebligat geldikten sonra gerekli açıklamaları yaparız. Tabiki yargı kararlarına saygımız sonsuz." dedi. Olası bir yıkım kararında tavırlarının ne olacağı yönündeki soruyu cevaplayan Topbaş, "Onu o zaman konuşacağız." değerlendirmesinde bulundu.

Kanal İstanbul ile ilgili de bir tebligatname hazırlandığı yönünde bilgiler bulunduğunu hatırlatan gazeteciye Topbaş, projeyle maliyetleri az olan ve kamu arazileri ön planda tutularak bir güzergah düşünüldüğünü anlattı. Topbaş, "Bölgeyi fazla tahrip etmeyen ve ekolojisini göz ününde bulunduran bir kanal güzergahı tespit edilmişti. İlgili bakanlıklar da çalışmalarını yapmaktalar. Bu tebligatlar tabii ki yapılacak. Zamanı gelince projenin ihalesine de çıkılacak." ifadesini kullandı.

NEDEN İSTANBUL'DA DEĞİL DE AMERİKA'DA

İstanbul'da partilerin yerel seçimlerde aday açıklama süreçlerini de değerlendiren Topbaş, "Siyasi partilerin açıklamalarından sonra kararı halka verecek. Karar İstanbullular tarafından değerlendirilecek. Biz ayın 5'nde Sayın Başbakan'ımızın katılımıyla aday açıklamasını yapacak ondan sonra tabiki aday süreci bizde başlamış olacak. Burada şunu bir espri olarak söylemek isterim. Neden İstanbul'da değil de Amerika'da. Onu da tabi anlamak mümkün değil. Bu da farklı bir şey. Çünkü İstanbul'a İstanbullular karar verecek. İstanbul'un başkanlığına başkaları karar veremez." dedi.

Topbaş, son dönemde kamuoyunda dershaneler üzerinden yapılan tartışmalara da değindi. Tartışmaları her yurttaş gibi kaygıyla izlediğini belirten Topbaş, tartışmalara çok fazla girmek istemediğini belirtti. Topbaş, "Bu yerel bir seçim, kentlerimizin geleceği, insanların yaşam alanlarının geleceği demektir. Burada hassasiyetler biraz daha farklıdır. Karar vericilerin hassasiyetlerinin devam edeceğine inanıyorum. Tabi herşey İstanbul. Dünya ile yarışan kent. Verilecek kararlar İstanbul için Türkiye için çok önemli." ifadesini kullandı. İstanbul'un çekişmenin kurbanı olup olmayacağı yönünde bir soruyu da cevaplayan Topbaş, "Zannetmiyorum, İstanbul'a bakış çok farklı. İstanbul bir emanet ve bu emaneti taşıyabilecek insanların tercih edileceğine ve burada daha hassas davranılacağını biliyorum." şeklinde konuştu.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL