Bu minare diğerlerinden çok farklı olacak!

İstanbul Boğazı'nı kuş bakışı gören Beykoz Karlıtepe'de inşa edilen caminin değişik mimari tarzıyla dikkatleri toplayan minaresi, hem seyir terası hem kütüphane işlevi görecek. Kule minare tamamlandığında yerli ve yabancı turistlere açık olacak.

Bu minare diğerlerinden çok farklı olacak!
Bu minare diğerlerinden çok farklı olacak!
GİRİŞ 13.01.2014 06:40 GÜNCELLEME 13.01.2014 09:56
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Birkaç ay içinde tamamlanması planlanan Karlıtepe Camii'nin seyir kulesinde doyumsuz manzarayı izlemek ve bu manzaraya karşı kitap okumak isteyenler, asansörle 44 metre yüksekteki terasa çıkabilecek. Kitapseverler, kuledeki kütüphaneden seçtikleri bir kitabı ya da yanlarında getirdikleri kendi kitaplarını İstanbul manzarasına karşı okuma şansı elde edecek.

YURTDIŞI TERASLAR ESİN KAYNAĞI

Beykoz Karlıtepe Merkez Camii Yaptırma ve Yaşatma Dernek Başkanı işadamı Hüseyin Kurt, projenin mahalle büyüklerinden Hüseyin Özyurt'un yurtdışındaki seyir teraslarından bahsetmesiyle ortaya çıktığını anlattı. Kurt, muhteşem manzaraya sahip Karlıtepe'ye böyle bir cami ve seyir kulesinin ne kadar yakışacağını düşünerek 4 mimar ve mühendisle projeyi hazırladıklarını, Beykoz Müftülüğü ve Beykoz Belediyesi'nden alınan onayın ardından 2008'de inşaata başladıklarını söyledi. Kurt, "İnsanların hem İstanbul'un hem Beykoz'un güzelliklerini görmelerini amaçladık. Seyir kulesi yerli ve yabancı turistlere açık olacak. Özellikle gençlerin kuleye çıkarak kitap okuma alışkanlığı kazanmalarını arzu ediyoruz" diye konuştu.

CÜZİ ÜCRET ALINACAK

Seyir kulesine çıkmak isteyenlerden cüzi bir ücret almayı düşündüklerini kaydeden Kurt, "Alınan ücretle caminin masrafları karşılanacak. Bu cami tamamen hayırseverlerin yardımlarıyla yapılıyor. Tamamlandığında yaklaşık 3.5 milyon TL'ye mal olacak. Ayrıca seyir kulesinin ilerde dönerli hale getirme düşüncesi var. Bunun için de 400 bin lira gerekiyor. Talebe göre kuleyi ilerde dönerli hale getirebiliriz" dedi.

KAYNAK: AKŞAM
YORUMLAR 3
  • Ertuğrul EKİM 10 yıl önce Şikayet Et
    Minareyi diken kılıfına uydurmasın.... Kuleyi de yapın minareyi de ama kuleyi başka yere minareyi başka yere. Evinizde tuvalette sofra kurup yemek yemeyle aynı şey bu yaptığınız.
    Cevapla
  • ibrahim 10 yıl önce Şikayet Et
    CAMİ..: İBADET YAPILAN YERDİR MİNARE VAKTİN GELDİĞİNİN HABER VERİLDİĞİ ARAÇTIR... ibadet yeri bir bütündür eğlence ve turistik amaçlar için kullanılamaz. batıl bir inancı temsil eden tapınaklar dahil dünyanın hiçbir kilisesinde çan kulesi turistik amaç için kullanılmazken havralar ve şapeller de dahil..ey müslümanlar size ne oluyorda mukaddesatınız ve ibadethanenizi böyle hafife almalarına adeta alay konusu ve turistik eğlence yeri yapılmasına müsaadeedersiniz allah bunun cezasını vermezmi sanırsınız....
    Cevapla
  • Mustafa SAH 10 yıl önce Şikayet Et
    Kule ve cami mimarisi uyumsuz. Caminin mimarisi ile minare ya da kule her neyse mimarisi birbiriyle uyumsuz. Ya camiyi kuleye ya da kuleyi camiye benzeterek projelendirmek daha doğru olurdu kanaatimce. Ayrıca hala cami yaparken kubbe, kemer özellikli cami yapmaktan ne zaman vazgeçeceğiz? Neden biz de kendi dönemimizi yansıtan özgün bir cami mimarisi bulamıyoruz?
    Cevapla