İstanbul'daki dev proje için flaş karar

İstanbul'a yapılacak dünyanın en büyük havalimanına ilişkin yargıdan önemli bir karar çıktı. Bir grup vatandaşın projeye vize verilmesini sağlayan ‘ÇED olumlu' raporuna ilişkin açtığı dava kapsamında İstanbul 4. İdare Mahkemesi ÇED raporunun yürütmesini durdurdu.

İstanbul'daki dev proje için flaş karar
İstanbul'daki dev proje için flaş karar
GİRİŞ 11.02.2014 02:08 GÜNCELLEME 11.02.2014 11:27
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Karar, bir grup İstanbullu vatandaşın, 3. havalimanıyla ilgili verilen ÇED Olumlu kararını onaylayan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na açtığı dava kapsamında alındı.

Dava dilekçesinde, 3. havaalanı projesiyle tarımsal alanları yok olacağı, doğal hayatın olumsuz etkileneceği, iklim değişikliğinin hızlanacağı, gürültü ve elektromanyetik kirlilik yaratılacağı, orman alanlarının yok edileceği, içme suyu havzalarına zarar verileceği savunulurken, ÇED Raporu'nun da görüşlere açılması gereken 10 günlük süre dolmadan havalimanı projesinin ihaleye çıktığı belirtildi.

Davacılar bu gerekçelerle bakanlığın projenin önünü açan ÇED olumlu kararının yürütmesinin durdurulmasını ve iptalini istedi. Talebi görüşen İstanbul 4. İdare Mahkemesi de 21 Ocak'ta aldığı kararla, ÇED olumlu kararının yürütmesini durdurdu.

Mahkeme kaldığı kararla 3. havalimanı projesinin ihaleye çıkmasına yol açan ÇED Olumlu Kararının yürütmesini, alanda yapılacak keşif ve bilirkişi raporunun mahkemede incelenmesine dek durdurdu. Keşif ve bilirkişi raporu isteyen mahkeme, bu belgeleri inceledikten sonra durdurma kararını ve iptal talebini yeniden değerlendirecek.

Mahkeme, durdurma kararı ile birlikte bilirkişi ücreti olarak davacıların 7500 TL ödemesine de karar verdi. 21 Ocak'ta alınan yürütmeyi durdurma kararı, 9 şubatta akşam saatlerinde taraflara tebliğ edildi.

YORUMLAR 12
  • keskin söz 10 yıl önce Şikayet Et
    Hain icimizdeyse ne israile gerek var ne ABDye nede almanyaya. öncelik resmi (legal) hainlerimizden kurtulmak olmali. onun icinde canla basla calismak zorundayiz.
    Cevapla
  • Temiz Bey 10 yıl önce Şikayet Et
    tamam bazı yabancı ülkeler Türkiyenin ilerlemesine karşı ?. PEKİ bizim içimizde yaşayan belkide türküm diyen düşmanlarımızın asılları ne acaba ? neden ülkemizin kalkınmasına karşılar neden böyle düşmanca davranıyorlar ülkemize ? soruyu aynen bu kararı veren hakimlerede soruyorum ?
    Cevapla
  • ultrAslan58 10 yıl önce Şikayet Et
    HEDEF BÜYÜK PROJELERİ SEKTEĞE UĞRATMAK.... tasfiye acımasız olmak şart...eğer hükümet bunlara acırsa acınacak hale düşer. devletin bekası için kardeş katli vaciptir....
    Cevapla
  • Murat Diniz 10 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar Türk, Müslüman olamaz. Adamalr resmen dünyanın en büyük havalimanı açılmasın diye canla başla çalışyor önce geziciler ve chp şimdi gülen örgütü. Neden bu insanlar ülke gelişmesin diye uğraşır. Hadi üsttekiler özel yetiştirilmiş kadro altta olup bunlara destek veren kendini solcu yada cemaatçi zannnedenlere ne demeli. Bir tane gülenci cevabını verebilirmi savcılarıyla gazeteleriyle neden 3. havalimanına ve boğazlardaki ingiliz egemenliğini bitirecek kanal istanbula karşı çıkıyorlar.. Sosyal medyada bakıyorum bir yanda cemaatin yazarları bir yanda chp liler emin olun almanlardan ingilizlerden daha fazla seviniyorlar. Hayret ki ne hayret
    Cevapla
  • Barbaros Gülcan 10 yıl önce Şikayet Et
    Kimse Kusura bakmasın... Bir gurup İstanbul'da yaşıyor görülen "SATILMIŞ"... Ülkesini Milletini Sevmeyen, Türkiyemizin bekasını yok etmek için beynini ve kişiliğini hain iç ve dış ideolojilere satmış veya kiralamış bir kısım ruhsuz haine vatandaş demeyin. BU ÜLKEYE ve EMANET-İ FATİHAN A VATANDAŞ OLMAK herkesin HAKKI DEĞİL.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle