Büyük ihalenin kazanını belli oldu

Bodrum Milas Havalimanı dış ve iç hatlar ihalesini, 105 turluk bir mücadelenin ardından TAV Havalimanları kazandı. TAV, 2015 yılında havalimanını Astaldi'den devralıp 2035 yılı sonuna kadar işletecek. İhalede TAV, Fraport-İÇDAŞ, Astaldi ve YDA firmaları yarıştı.

Büyük ihalenin kazanını belli oldu
Büyük ihalenin kazanını belli oldu
GİRİŞ 21.03.2014 14:45 GÜNCELLEME 21.03.2014 14:45

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğünde yapılan ihalede, Komisyon Başkanı Zafer Topuz, önce firmaların iç zarflarını açtı.

Buna göre, Fraport-IC İçdaş ortak girişim grubu 216 milyon euro+KDV, Astaldi-Romairport-Göçay ortak girişim grubu 150 milyon euro+KDV, TAV Havalimanları Holding 250 milyon euro+KDV, YDA İnşaatın ise 280 milyon euro+KDV teklif verdiği belirlendi.

Zarfların açılmasının ardından açık artırma safhasına geçildi. Tüm firmalar 1'er milyon euroluk artırımlarla ihaleye katılırken üç kez mola verildi.

İhaleden önce Astaldi, arkasından da YDA çekildi. 105'inci turda da Fraport İçdaş çekilince ihaleyi TAV Havalimanları, 717 milyon euro artı KDV'lik teklifle kazanmış oldu. İhale toplam 105 tur sürdü.

"BEKLEDİĞİMİZİN ÜZERİNDE"

TAV Havalimanları CEO'su Sani Şener, ihalenin hemen ardından yaptığı açıklamada fiyatın beklentilerinin biraz üzerine çıktığını kaydetti. Şener, herhangi bir kaynak sorunları olmayacağının da altını çizdi.

DHMİ Genel Müdür Orhan Birdal, ihalenin ardından yaptığı açıklamada, "Nefes kesen bir yarışın sonunda, 105'inci turda 717 milyon euro artı KDV bedelle Tav Havalimanlar kazanan şirket oldu. İhaleye 4 firma teklif verdi, Astaldi 82'inci, YDA 85'inci, Fraport da 105'inci turda çekldi. İhalenin herkese hayırlı olmasını diliyorum. Diğer katılımcı üç firmaya da başarılar diliyorum" dedi.

Öte yandan iki hafta önce Dalaman Havalimanı'nın ihalesi yapılmış ve İhalede en yüksek teklif 705 milyon euroya YDA İnşaat'tan gelmişti.