130 yıllık hayali daha gerçek oluyor

Ovit Tüneli Projesi hızla ilerliyor.. Dünya'nın en uzun 3'üncü tüneli Ovit'in 9 bin 600 metrelik kısmı tamamladı.

130 yıllık hayali daha gerçek oluyor
130 yıllık hayali daha gerçek oluyor
GİRİŞ 20.05.2014 12:20 GÜNCELLEME 20.05.2014 14:57
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Karadeniz'i Doğu'ya ve Güneydoğu'ya yaklaştıracak Ovit Tüneli Projesi hızlı bir şekilde ilerliyor. Tünelin 2016 yılının başında tamamlanması bekleniyor. Proje tamamlandığında dünyanın en uzun 3'üncü tüneli olacak.

Tünelle ilgili bilgi veren Karayoları Bölge Müdürü Selahattin Bayramçavuş "Son derece hızlı ve güvenli bir şekilde ilerleme sağlanıyor herhangi bir sıkıntı yok. Dünya standartlarında, Avrupa standartlarında, Türk mühendis ve işçisinin katılımıyla gerçekleşen bir projemizdir" dedi.

Ovit Tüneli, yaklaşık 15 kilometrelik 2 tünelden oluşuyor. Şu ana kadar tünelin 9 bin 600 metrelik kısmı bitirildi.

Proje tamamlandığında Erzurum-Rize arasındaki mesafe yaklaşık 45 kilometre azalacak.

2015 yılı sonunda kazı işlerinin bitirilmesi planlanıyor.

130 YILLIK RÜYA

Benzer bir projenin II. Abdülhamit döneminde, 1880'li yıllarda düşünüldüğü ve bazı proje ve taslakların hazırlandığı biliniyor. Projenin tamamlanmasıyla aynı zamanda 130 yıllık bir rüya da gerçekleşmiş olacak.

TRT Haber

YORUMLAR 5
  • muharrem tosun 9 yıl önce Şikayet Et
    بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِِBismillahirrahmanirrahim. abdulhamit han hz yapmış oldugu projeler petrol olarak belirlediği alanlar ve gelecekde koruma altında olası için hanedenlık mülkiyetine almış oldugu gayrimenkuller . abdulhamit anlamak için tanımak . hamdolsun abdlhamit han bırakdırgı yoldan devam edilmeye son surat gidiyor. asıl projeler yapılmış olsa devlet ekonomisi ucması de her anlamda ucar.. ÖMÜRCAN abdulhamit ahn hz hayatını okumanızı öncelikle tafsiye ederim projelerinide internet elin altında yaz cıkar ...
    Cevapla
  • ömürcan 9 yıl önce Şikayet Et
    bu tarşları çok duydukkk... şu abulhamit hakanın projelerini açıklasalar da bi ögrensek.. . o iş ypılıyor. yok bu hakanın projesi.. bu iş ypılıyor bu da hakanın projesıi... biri abdulhamitin projelerini tam olarak açıklasın.. biz de ögrenelim. yapıldıkça açıklamayaın... bu olmuyor..
    Cevapla
  • Yucel Bilir 9 yıl önce Şikayet Et
    130 yıllık hayal.... Ulu Hakanın 130 yıllık hayali Giresun - Sivas arasındaki, şimdiki adıyla Eğribel Tüneliydi. Maraş'tan gelen kervanlar dahi Giresun Limanından yük almakta ve Maraş bölgesinde dokunan ürünleri buradan gemilere yüklemekteydiler. 30 yıllık hayal doğru, ancak yeri yanlış verilmiş.
    Cevapla
  • Temiz Bey 9 yıl önce Şikayet Et
    hain olanlar İTTİHAT ve TERAKKİ cilerdir yani onların devamı olan CHP ?. AK oparti DURMAK YOK YOLA DEVAM !
    Cevapla
  • Ender Öztürk 9 yıl önce Şikayet Et
    II. Abdülhamit. büyük padişah, 130 sene öncesinden bir çok şeyi görmüş, marmaray gibi bilinen ve ordu tokat gibi çok bilinmeyen bir çok ulaşım hizmeti için fikir yürütüp, proje yaptırmış.
    Cevapla