'Gün ışığı'nın da adresi Besa Kule

Ankara’da iş dünyasının yeni markası "Besa Kule İş Merkezi" hançeri andıran özel mimarisiyle gün ışığından maksimum fayda sağlıyor.

'Gün ışığı'nın da adresi Besa Kule
'Gün ışığı'nın da adresi Besa Kule
GİRİŞ 29.05.2014 11:55 GÜNCELLEME 29.05.2014 12:09

Adres tarifine gerek duymayan lokasyonuyla Ankara’da iş dünyasının yeni markası olan Besa Kule İş Merkezi, hançeri andıran özel mimarisi ile gün ışığından maksimum fayda sağlayarak, iş verimini artırmakla kalmayacak, önemli miktarda tasarruf da sağlayacak.

Gün ışığı ve temiz hava, çalışanların fiziksel ve ruhsal sağlığı için olmazsa olmaz kriterlerin başında geliyor. Birbiri ardına inşa edilen iş merkezlerinin çoğunluğunda açılmayan pencerelere yer verilmesinin yanı sıra doğal ışıklandırmaya da fazla önem verilmeyince çalışanların verimi ister istemez düşüyor.

Uzmanlar, doğal ışıktan maksimum ve kontrollü olarak faydalanılan bir ofiste yapay ışık gereksiniminin azalmasıyla birlikte çalışanların iş verimlerinin de doğrudan artacağının altını çiziyor. Örneğin, ABD Yeşil Bina Konseyi Raporu’na göre, doğru ve verimli bir şekilde tasarlanmış gün ışığı aydınlatması yüzde 80’e kadar enerji tüketimini azaltıyor.

-Verimli enerji ile yüzde 30'dan fazla getiri-

Ayrıca ABD Çevre Koruma Ajansı’nın raporuna göre ise, işletmeler verimli enerji teknolojileri kullandıklarında yıllık yüzde 30’dan fazla getiri sağlanıyor. Gün ışığı aydınlatması ile sağlıklı bir çalışma ortamı sağlandığında dikkati çeken uzmanlar, doğal ışıkla baş ağrısı, göz yorgunlukları gibi rahatsızlıkların azaldığına yönelik bilimsel çalışmaların altını çizerek, mimari açıdan doğal ışığın kullanımını arttıran ofis binalarının tercih edilmesini teşvik ediyor.

Ankara’da “altın üçgen” olarak bilinen Eskişehir Yolu, Konya Yolu ve Söğütözü Caddesi’nin merkezinde hayata geçirdikleri Besa Kule İş Merkezi projesi için doğal ışığa dair yapılan çok sayıda çalışmayı takip ettiklerini bildiren Besa Grup Yönetim Kurulu Üyesi Efe Bezci, detaylı inceleme süreci sonunda özel mimarisini gün ışığıyla harmanlayarak ortaya çok farklı bir proje çıkmasını sağladıklarını açıkladı.

Bezci, “Besa Kule, sağlıklı ve verimli çalışmaların üretildiği bir merkez olacak. Açılmayan pencerelerin devrine son vererek ofis çalışanlarının doğrudan temiz havayla temas edebilmesinin önünü açtığımız Besa Kule’de gün ışığından da maksimum ölçüde faydalanmak istedik. Çünkü yapılan araştırmalar doğal ışığın sağlıklı bir iş ortamı yarattığı sonucunu ortaya koyuyor” dedi.

Besa Kule’nin “hançer” şeklindeki mimarisiyle her cepheden gün ışığı aldığını ve böylece 104 ofisin tamamının doğal aydınlatmadan maksimum ölçüde faydalanmasını sağladıklarını kaydeden Bezci, şunları söyledi:

“Çalışanların fiziksel ve ruhsal açıdan sağlıklı olabilecekleri ortamda çalışmaları iş verimi açısından oldukça önemli. Besa Kule çalışanları A blokta her katta bulunan teraslar ve B bloktaki iç bahçe sayesinde temiz havadan faydalanırken, ofislerine gittiklerinde de gün ışığı alan ofislerinde doğal ışığın verdiği o rahatlık hissiyle çalışabilecek.”

-Doğal ışık bütçenize de faydalı

Gün ışığından maksimum fayda sağlanmasının iş dünyası açısından tasarruf getirisi olduğunun altını çizen Bezci, doğal ışık kullanımının sabahtan akşama kadar elektrikle aydınlatılan ofislerde giderleri de azaltacağını vurguladı.

Ankara’da bir ilk olarak “kavisli” formda inşa edilen Besa Kule’nin tüm ofislerde gün ışığı aydınlatmasıyla elektrik düğmelerinin kapalı konumda olacağını ifade eden Bezci, “Her geçen gün elektrikle aydınlanmanın maliyeti artıyor ve enerji tasarrufu da önemini arttırıyor. Unutulmaması gerekir ki karbon salınımı dünyanın günümüzdeki en önemli sorunlarından biri. Bir ofis için maliyette önemli yer tutan aydınlatma giderlerini azaltmak; Besa Kule’de bulunan şirketlerin faturalarına büyük ölçüde katkı sağlamakla kalmayacak, çevreye de katkıda bulunmuş olacağız” diye konuştu.

-Besa Kule-

Başkent’te iş dünyasının buluşma noktası olan Çukurambar’da inşaatı devam eden Besa Kule, ‘’kavisli’’ formda ‘’hançer’’ şeklindeki özel mimarisiyle çalışma hayatına yeni bir soluk getirerek keyifli ve konforlu iş yaşamının kapılarını açıyor.

7590 metrekare arsada, yatay ve dikey konumlu 2 bloktan oluşan proje, yer altı ve yer üstü toplu taşıma duraklarına yakın konumuyla da kolay ulaşım imkanı sağlıyor.

2 blokta toplam 104 ofisin yer aldığı Besa Kule’de, 25 mağaza da yer alıyor.

Her katta bulunan terasları ve B Blokta bulunan iç bahçesiyle keyifli mola imkanları da sunan Besa Kule, açılmayan pencerelerin devrine de son veriyor.

24 saat güvenlik, A ve B blok resepsiyonları ve kontrollü giriş çıkış sistemiyle güvenlik ve konforu bir arada yaşatacak Besa Kule, Ankara siluetinde modern bir imza olarak hafızalara kazınıyor.

KAYNAK: EMLAKOFİS
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL