TOKİ'den yüksek öğrenime destek

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), 3 bin 500 dönüme inşa edilecek Yıldırım Beyazıt Üniversitesinin temelini atıyor.

TOKİ'den yüksek öğrenime destek
TOKİ'den yüksek öğrenime destek
GİRİŞ 12.06.2014 11:32 GÜNCELLEME 12.06.2014 11:32

TOKİ, eğitime destek amacıyla okullar, kütüphaneler, spor salonları, yurtlar, pansiyonlar, sevgi evleri, engelsiz yaşam merkezleri yapıyor.

Yüksek öğrenimin altyapı ihtiyaçlarını karşılamak üzere yürüttüğü çalışmalara hız veren İdare, öğrencilerin barınma ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi Yurtlar Kurumu ile Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle 56 bin 517 öğrenci kapasiteli 163 yurt ve pansiyon projesi uyguladı.

14 üniversite projesini de uygulamaya koyan İdare, uluslararası bilim merkezine dönüşecek, 40 bin öğrenci kapasiteli planlanan Yıldırım Beyazıt Üniversitesinin ihalesini tamamlayarak, yüklenici firmayla sözleşme imzaladı.

Kampüs, Selçuklu mimarisiyle yapılacak

Ankara'nın Çubuk ilçesinde Esenboğa Havalimanı'na yaklaşık 4,5 kilometre mesafede kurulacak üniversite kampüsü, Selçuklu mimarisinde tasarlandı.

Fen, sağlık ve sosyal bilimler alanında güçlü bir araştırma üniversitesi olacak şekilde yapılandırılacak üniversitede toplam 12 fakültenin kurulması planlanıyor. Kampüste ilk aşamada, insan ve toplum bilimleri, hukuk ile doğa ve mühendislik fakülteleri, laboratuvarlar binası ve teknik bina gibi yapıların ihalesi gerçekleştirildi.

Yıldırım Beyazıt Üniversitesinin yeni kampüsü 3 bin 500 dönüme inşa edilecek. Kampüs arazisinde bin 500 dönüm, yapılaşma için ayrıldı. Bu alanda, üniversitenin akademik ve idari birimleri bulunacak. Kalan arazi ise "gelişme bölgeleri, rekreasyon alanları, sosyal yaşam ve ormanlık bölgeler" olarak değerlendirilecek.

Kampüs sınırlarında, ormanlaştırılacak alanlar için yaklaşık 450 dönüm ayrıldı.

TOKİ, yükseköğrenimin modern şartlarda yapılması amacıyla protokoller kapsamında Batman, Bartın, Yozgat Bozok, Celal Bayar, Gazi (2), Giresun, Hakkari, Kırşehir Ahi Evran, Konya Necmettin Erbakan, Şırnak, Tunceli, Zonguldak Bülent Ecevit ve Ankara Yıldırım Beyazıt üniversitelerinin inşaat uygulamalarını yürütüyor.

KAYNAK: AA