3. Köprü 3 vardiya ile yükseliyor

Yavuz Sultan Selim Köprüsü hızla yükseliyor. Kule yükseklikleri Asya tarafında 195,5 metreyi, Avrupa tarafında 198,5 metreyi buldu.

3. Köprü 3 vardiya ile yükseliyor
3. Köprü 3 vardiya ile yükseliyor
GİRİŞ 30.07.2014 12:28 GÜNCELLEME 30.07.2014 12:28
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış


Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, İstanbul'un 3'üncü boğaz köprüsü olacak Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde kule yüksekliklerinin Asya tarafında 195,5 metreyi, Avrupa tarafında 198,5 metreyi bulduğunu söyledi.

Bakan Elvan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İstanbul trafiğini önemli ölçüde etkileyen ulusal ve uluslararası transit trafiğin İstanbul dışına alınmasını sağlayacak Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde çalışmaların hızla sürdürüldüğünü ifade etti.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü 2015 yılı sonuna kadar hizmete almak istediklerini, bu kapsamda 3 vardiya halinde çalışmaları sürdürdüklerini belirten Elvan, şunları kaydetti:

"Toplam 5 bin 110 personelimiz bu projeyi söz verdiğimiz tarihe yetiştirmek, ülkemize kazandırmak için çalışıyor. Personelimizin üstün gayretleri ile takvimimizin önünde yer alıyoruz. Kazı işlerini şimdiden tamamladık. Kulelerimiz de hızla yükseliyor. Bugün itibariyle kule yükseklikleri Asya tarafından 195,5 metreyi, Avrupa tarafında 198,5 metreyi buldu. Tamamlandığında ise 321 metreyi aşan yüksekliğiyle de dünyanın en yüksek kulesine sahip asma köprüsü olacak. İstanbul'un yeni silüeti Yavuz Sultan Selim Köprüsü ile şekillenecek."

-Marmaray'la entegre olacak

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün özellikle demiryolu ayağının da büyük öneme sahip olduğuna işaret eden Elvan, "Köprüden geçecek demiryolu ile Edirne'den İzmit'e kadar kesintisiz demiryolu taşımacılığı yapılabilecek. Bu sayede de Marmara ve İstanbul'un kuzeyinde oluşacak yeni ticari alanla, tüm bölge ekonomik açıdan canlanacak. Bu raylı sistem, Marmaray ve İstanbul Metrosu ile entegre edilerek Atatürk Havalimanı, Sabiha Gökçen Havalimanı ve İstanbul Yeni Havalimanını da birbirine bağlayacak" dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • Safure KALAFAT 9 yıl önce Şikayet Et
    köprü benim neyime, poyazköye imar istiyoruz imarrrr. Boğaz köylerinin yaşam hakkı için imar istiyoruz İMARRR asla beş kat olmasın ben türkiye geleninede meskende 5. kata karşıyım.. cünkü türkiye deprem kuşağında.. tapulu arsamdan vergiyi alanlar, yaşam hakkımı neden kısıtlıyor insanlık adına hiç etik değil kınıyorum..
    Cevapla
  • anton kanton 9 yıl önce Şikayet Et
    fantazi. bence arabadan başka bir icad şuan gözükmediğine göre artan araç sayısından dolayı boğaza tüneller hariç 2 köprü daha gerekecek.
    Cevapla