Fikirtepe'deki inatçı sonunda imzayı attı

Kentsel dönüşümüm simgesi haline gelen Fikirtepe’deki ev için imza atıldı. Ev sahibi bu imza karşılığında 5 daire alacak.

Fikirtepe'deki inatçı sonunda imzayı attı
Fikirtepe'deki inatçı sonunda imzayı attı
GİRİŞ 06.08.2014 11:53 GÜNCELLEME 06.08.2014 15:16
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Bölgede 4 yıldır kentsel dönüşüm projeleri devam ederken son olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı anlaşma yapmayan ev sahipleri ve inşaat şirketlerine tebligat göndererek acele kamulaştırma kararı aldığını açıkladı. Bakanlığın süreci hızlandırmak için attığı adım sonrası bir araya gelen Vartaş Yapı yöneticileri ve Alaadin Demirel önceki gün akşam yüzde 50-50 üzerinden anlaşma imzaladı. Konuyla ilgili olarak konuşan Vartaş Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Barata90 metrekareden 5 daire sahibi olacağını açıkladı. 

YIKIMLAR BAŞLADI

Fikirtepe’de kentsel dönüşüm sürecinde terk edilen harabe binalara Suriyeli mülteciler ve evsizler yerleşmişti. Bölge halkının şikayetleri üzerinde yıkım belgelerini alan inşaat şirketleri binaları içinde yerleşim olmasını engellemek amacıyla yıkmaya başladı.

KAYNAK: HÜRRİYET
YORUMLAR 7
  • ersin 9 yıl önce Şikayet Et
    kemal sunal. rahmetliyi hatırlattı bu haber :))
    Cevapla
  • erdal 9 yıl önce Şikayet Et
    %50 ye %50 burda arsa sahibi kazancli . cunku olcu %30 arsa sahibi icin dir amma heryeri yikmisin belkide 200 daire yapican orda fazladan verilen 1.5 daireye bakmiyacan artik sonucta arsa sahibi de oyle milyonlari goturmedi bence mutahit bi sekilde itelemisdir gene misal giris ile son katlari falan vermisdir merak etmeyin yani yada arkaya bakan az degerli olanlardan vermisidir
    Cevapla
  • Safure KALAFAT 9 yıl önce Şikayet Et
    vayyy bee !! sen neyimissin kırmızı toprak , dere yatağı hasan paşa. kırmızı toprak ve dere yataklarına beş daire...arsa var beş kat yapılmaz, arsa var hiç mesken yapılmaz ne zaman ögreneceğiz her arsaya ev yapılamayacağını...deprem geliyor deprem..
    Cevapla
  • hikmet ozdemir 9 yıl önce Şikayet Et
    inatcimi.....avantami...... soralim ...bu kardesimize fikirtepede bu evi .....ve bu arsayi ne zaman ve ne kadar paraya satin almis....dogruyu soylemek sartiyla.........istanbulun yerlisi olan bitenden habersiz....kiralik ev ariyadursun.,...biz isimize bakalim...
    Cevapla
  • osmanmert 9 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyede Kentsel dönüşüm bu haberle bitmişdir. ruhuna fatiha
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle