Çermik Kale Barajı'nda mutlu son

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mine Lök Beyaz, Çermik için hayati önemli Çermik Kale Barajı yapımında son aşamaya gelindiğini söyledi.

Çermik Kale Barajı'nda mutlu son
Çermik Kale Barajı'nda mutlu son
GİRİŞ 20.08.2014 23:42 GÜNCELLEME 20.08.2014 23:42

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlık Divan Üyesi Mine Lök Beyaz, Çermik Kale Barajı yapımı için son aşamaya gelindiğini belirterek, 1 Eylül tarihinde baraj yapımı ile ilgili mali tekliflerin alınacağını söyledi.

Konuyla ilgili açıklama yapan AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mine Lök Beyaz, Çermik için hayati önem arz eden projelerden biri olan Çermik Kale Barajı yapımında son aşamaya gelindiğini ve 1 Eylül 2014 tarihinde Anakara’da Çermik Kale Barajı ihalesinin yapılacağını belirterek, temel atma törenine Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun da katılacağını duyurdu.

Milletvekili Beyaz, Diyarbakır ili, Çermik ve Çüngüş ilçeleri sınırları içerisinde DSİ X. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılması planlanan, Çermik Kale Barajı ve Sulaması ile Malzeme Ocakları, Hazır Beton Santralı projesi ile ilgili olarak hazırlanan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığına sunulan ÇED başvuru dosyasının bakanlık tarafından daha önceden onaylandığını belirterek, Çermik Kale Barajı yapımı için Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile defalarca görüştüklerini belirtti.

Beyaz, konuyla ilgili yaptığı görüşmede Bakan Eroğlu tarafından Çermik Kale Barajı yapımı ihalesinin yapılacağını, ihale yapıldıktan sonra Bakan Veysel Eroğlu’nun katılımıyla temelin 2014 yılı içerisinde mutlaka atılacağını söyledi.

AK Parti Çermik İlçe Başkanı Şehmus Karamehmetoğlu, Çermik için hayati önem arz eden projelerin başında gelen Çermik Kale Barajı ile ilgili yapılan olumsuz haberlerin asılsız ve hiçbir dayanağının olmadığını belirterek, Çermikli Milletvekili Mine Lök Beyaz’ın ve Diyarbakır AK Parti milletvekillerinin yoğun çabaları sonucunda Çermik Kale Barajı'nın ihalesinin 1 Eylül 2014 tarihinde yapılacağı müjdesini Milletvekili Mine Lök Beyaz’dan aldıklarını söyledi. İlçe Başkanı Karamehmetoğlu, 1 Eylül tarihinde Anakara’da yapılacak olan Çermik Kale Barajı ihalesinin yapılmasının ardından sözleşmenin imzalanacağını ve 1 ay içerisinde yer teslimi yapılarak baraj inşaatına yaklaşık 4 yılda tamamlanmasının planlandığını belirterek, binlerce Çermikli vatandaşa iş imkanı sağlayacak olan projenin tamamlanmasıyla ilçe ve ülke ekonomisine büyük bir katkı sağlayacağını söyledi.

AK Parti İlçe Başkanı Şehmus Karamehmetoğlu, ilçeye kazandırılan ve yapımı kesinleşen Çermik Kale Barajı'nın ilçeye hayırlı olmasını dileyerek, Çermik’in hayali olan bu büyük projenin hayata geçirilmesinde emeği geçen Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, AK Parti Diyarbakır Milletvekilleri Mine Lök Beyaz, Galip Ensarioğlu, Cuma İçten, Oya Eronat ve M. Süleyman Hamzaoğulları’na ilçe adına teşekkür ettiklerini belirterek, Çermik Kale Barajı'nın yapılmasıyla Çermik’in ekonomik yönden güçleneceğini sözlerine ekledi. 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL