İşte yeni Taksim böyle olacak!

Taksim’e yapılan yayalaştırma projesinin ardından, “Taksim Meydanı ve Yakın Çevresi Kentsel Tasarım Projesi” ortaya çıktı.

İşte yeni Taksim böyle olacak!
İşte yeni Taksim böyle olacak!
GİRİŞ 02.09.2014 09:07 GÜNCELLEME 03.09.2014 10:00
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

İstanbul Taksim Yayalaştırma Projesi’nin ardından, İBB’nin hazırlattığı “Taksim Meydanı ve Yakın Çevresi Kentsel Tasarım Projesi”, Beyoğlu’ndan sorumlu 2 No’lu Koruma Kurulu tarafından onaylandı.

Projeye göre, Taksim meydanının belli noktalarına ağaçlar dikilecek. Ayrıca süs havuzları ve oturma grupları da yapılacak.

Proje için hazırlanan görsellerde, Cumhuriyet Caddesi boyunca, AKM önünde, Gezi Parkı ile Marmara Oteli arasında ve Tarlabaşı tarafında ağaçların da yer aldığı yeşil adalar bulunuyor.

Proje için hazırlanan raporda, meydanın duraklama ve dinlenme alanları da oluşturularak kullanılan bir yer haline getirileceği ifade edildi.

Ayrıca Gezi Parkı’nın geçirgen yapısı doğrultusunda, Cumhuriyet Caddesi’nin tasarımını şekillendirdiği ve parkın meydana açılan tarihi merdivenlerinin korunarak, park-meydan ilişkisinin canlı tutulacağı kaydedildi.

 

 

 


 

YORUMLAR 4
  • hursit dilaver 9 yıl önce Şikayet Et
    asla olamaz. bunu da yaptırmeyceeez
    Cevapla
  • Cemal Yılmaz 9 yıl önce Şikayet Et
    INADINA HER TARAFA AGAC EKIN. Ah ulan ah. Ben IBB nin yerinde olsaydim o marjinal capulcu orgutlere meydani bos birakmamak icin o bos alanin hepsine agac dikerdim. Her tarafa agac dikin. Sus havuzlari yapin. Oturma banklarin yeri disinda bos alan birakmayiniz.:...Kendilerine guveniyorsa gidip Yenikapi, Kadikoy yads Maltepe meydanlarinda miting yapsinlar...,
    Cevapla
  • serhat efe 9 yıl önce Şikayet Et
    ali yazar veli bozar. arkadaş madem orada bir proje yapıldı. herşeyi ile kapsamlı olarak yapılsa iyi olmaz mıydı ? bilen bilmeyen o kadar söyledi dümdüz beton oldu diye. keşke baştan yeşili ağacı içinde olan bir proje olsaydı. önce betonlaştırıp sonra lütuf gibi yeşillendirilmeye çalışılmasaydı. herşey aynı önce yol yapar sonra elektrik hattı için ayrı, kanalizasyon için ayrı, telefon hattı için ayrı, su hattı için ayrı ayrı kazarız o yolu ...
    Cevapla
  • mustafa çakır 9 yıl önce Şikayet Et
    geziciler,, sizde gezin. allah için trafik karmaşasından,gürültüsünden,egzost gazından, ve birde gezicilerden arındırılmış bir taksim nede güzel olmuş. istanbullu kardeşlerimize şimdiden hayırlı olsun diyorum. gezizekalılar tekrar ayaklanıp tarumar etmezlerse, inşaallah inşaat tamamlanır.
    Cevapla