Ordu-Giresun Havalimanı projesi yükseliyor

Deniz üzerine inşa edilen dünyanın ikinci, Avrupa'nın ve Türkiye'nin ilk havalimanı olan Ordu-Giresun Havalimanı hızla ilerliyor.

Ordu-Giresun Havalimanı projesi yükseliyor
Ordu-Giresun Havalimanı projesi yükseliyor
GİRİŞ 06.09.2014 15:06 GÜNCELLEME 06.09.2014 15:06
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Deniz üzerine inşa edilen dünyanın ikinci, Avrupa'nın ve Türkiye'nin ilk havalimanı olan Ordu-Giresun Havalimanı üst yapı kaba inşaatının yüzde 40'ının tamamlandığı bildirildi.

BİNALAR YÜKSELİYOR

Yapımına 2011 yılında başlanan ve Türkiye'de deniz üzerinde inşa edilen ilk havalimanı olan Ordu-Giresun Havalimanında inşaat çalışmaları hızla sürüyor. Havalimanında yüzlerce kamyon gece gündüz dolgu için taş taşırken, üstyapı inşaatında ise binalar birer birer yükseliyor.

Mayıs ayından bu yana üstyapı inşaatına başlanan projede bazı bina bloklarında ikinci kata geçildiği belirtildi.

ÇALIŞMALAR ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR

Ordu-Giresun Havalimanı Üstyapı Proje Müdürü Yüksel Kahraman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen mayıs ayında başlayan üstyapı inşaat çalışmalarının aralıksız sürdüğünü belirtti.

Yaklaşık 120 işçinin gece gündüz üstyapı inşaatında çalıştığını anlatan Kahraman, şöyle konuştu:

İŞÇİ SAYISINI DA ARTIRACAĞIZ

"Üstyapı inşaatında ilk olarak kule binasının yapımına ardından ise VIP terminal binasının yapımına, peşinden de yolcuların kullanacağı A, B, C ve D bloklarının kaba inşaat çalışmalarına başlamıştık. Bugün gelinen noktada başta kule binamız olmak üzere bütün binalarımız birer birer yükseliyor. Bu binalarımızın yanı sıra açık ve kapalı otoparkların da yapımına başlandı. Bizim açımızdan hiçbir sorun yok. Önümüzdeki günlerde çalışan işçi sayımızı artırarak çalışmalara daha da hız vereceğiz."

İNŞAATLAR YÜZDE 40 TAMAMLANDI

"Bugün itibarıyla üstyapı inşaatlarımız yüzde 40 oranında tamamlandı" diyen Kahraman, "Amacımız, projeyi hedeflenen günde tamamlamak. Bunun için de gayret gösteriyoruz. İnşallah Türkiye'nin en önemli projelerinden olan havalimanını hizmete açmak için bizler de gün sayıyoruz. En az Ordu ve Giresun halkı kadar bizler de heyecanlıyız" ifadelerini kullandı.

Kahraman, hava şartlarının istedikleri gibi gittiğini, bunun da işlerini kolaylaştırdığını sözlerine ekledi.

YORUMLAR 1
  • temel candan 9 yıl önce Şikayet Et
    acele eden ecele gider. erzurumdaki kış olimpiyat tesislerini düşünün bence mühendislik hesaplamalarının tamamını gören bir plan dahilinde bence gidilmiyor nedenmi okadar dolguya hemen üst yapı kondur duyacaz ilerde duvarlarda çatlaklar vs şimdiden uyaralım bir zemin otursun kış görsün en azından yahu acele niye
    Cevapla