Ovit Tüneli'nde sona yaklaşıldı

14,3 kilometre uzunluğunda olacak Ovit Tüneli'nin 11 bin 700 metrelik bölümü tamamlandı.

Ovit Tüneli'nde sona yaklaşıldı
Ovit Tüneli'nde sona yaklaşıldı
GİRİŞ 10.09.2014 11:51 GÜNCELLEME 10.09.2014 11:51
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış


Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Ovit Tüneli'nin yapım çalışmalarında sona yaklaşıldığını belirterek, "14,3 kilometre uzunluğunda olacak tünelin 11 bin 700 metrelik bölümü tamamlandı" dedi.

Bakan Elvan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hem Doğu Karadeniz'in, hem de Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun turizm, sanayi ve ticaretinin gelişmesinde önemli rol oynayacak Ovit Tüneli'nin bir an önce tamamlanması için çok yoğun şekilde çalışmaların devam ettiğini ifade etti.

Ovit Tüneli'nin tamamlandığında, 14,3 kilometrelik uzunluğuyla Türkiye'nin ve Avrupa'nın en uzun, dünyanın de ikinci en uzun çift tüp tüneli olacağını belirten Elvan, yapım çalışmalarında sona yaklaşıldığını, bugüne kadar her iki tüpte (dört aynada) 11 bin 700 metrelik bölümünün kazı çalışmalarının bittiğini söyledi.

- 600 milyon liraya mal olacak

Bakan Elvan, 2 bin 640 rakımlı Ovit Dağı'nda yapılan tünelin 600 milyon liraya mal olacağını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Ovit Tüneli'ni 2016 yılına kadar tamamlamayı planlıyoruz. Kaçkar dağlarında, çetin kış şartlarında yılın 4-5 ayında yol trafiğe kapanıyor. Ovit Tüneli'nin hizmete girmesiyle bu ulaşım güzergahını sürekli kullanılabilir hale getireceğiz. Bugün 250 kilometre olan Rize-Erzurum karayolu mesafesi, tünel tamamlandığında 200 kilometreye düşecek. Erzurum, Rize'ye komşuydu, tünelden sonra hepten yakınlaşacak, adeta kapı komşusu olacak.

Öte yandan Ovit Tüneli'nin açılmasıyla Karadeniz'de üretilenler çok daha kolay şekilde Akdeniz'e, hatta dünyaya açılabilecek. Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu insanı rahatlıkla Karadeniz'e ulaşacak, her iki bölgenin turizmi ve ekonomisi canlanacak."

YORUMLAR 2
  • Mehmet Ali 9 yıl önce Şikayet Et
    Kazasız belasız hayırlısı ile tünelin kullanıma açılmasını sabırsızlıkla bekliyorum. Bu ülke için artık daha büyük düşünmeliyiz. Halk olarak Hükümetimizin destekçisiyiz. Hamdolsun Havacılık sektörümüz iyi gidiyor. Hızlı trenlerin sayısı artıyor. Gemicilik sektörünün de hızla artmasını diliyorum. Artık araçlarda ve gemilerde benzin yerine LNG kullanmanın zamanı geldi. Bu yönde yaptırım ve uygulamaları ilgili bakanlıkların alması gerekiyor.
    Cevapla
  • mustafa 9 yıl önce Şikayet Et
    yıllarca BOLU tünelini,karadeniz sahil yolunu bitirememişlerdi de bu hükümet bitirmişti büyük bölümünü tamamlayarak..ve bunun gibi kaç tane tünel yaptı üstüne..ve yollar..barajlar..akli selim düşünen insanlar niçin AK Partiuye oy vermesin ki..aklı olanlar görüyor,karşılaştırıyor geçmişte yapılanlarla kısa zamanda yapılanları..görmeyen sadece partizanca ve kıskançça bakanlardır..
    Cevapla