Topbaş'tan İstanbul için müthiş öneri

Kadir Topbaş, İstanbul'daki kentsel dönüşüm ve imarla ilgili çok önemli açıklamalarda bulundu.

Topbaş'tan İstanbul için müthiş öneri
Topbaş'tan İstanbul için müthiş öneri
GİRİŞ 18.09.2014 14:31 GÜNCELLEME 18.09.2014 23:21
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, kentsel dönüşümde insani ölçekli yaşam standardını öngören sistemin ortaya konulması gerektiğini belirterek, "Bu çerçevede bazı bölgeler var ki başta tarihi yarımada olmak üzere yeni yoğunluklar getirme imkanı olmadığına göre, hatta İstanbul'un bazı noktalarına mevcut imar hatlarının çok daha üzerinde bir yapılanma ortaya çıktığı için mevcudu korumak imkanı olmayan yerlerde, belki de imar hakları transferi gibi bir sistem getirmek mümkün olabilir" dedi.

TOPBAŞ'IN DAVUTOĞLU'NDAN İSTEĞİ

Topbaş ayrıca Başbakan Davutoğlu’na, birtakım bakanlıkların, kurumların İstanbul'da plan yapma yetkisinin kalkmasını söylediğini belirtti. İstanbul'un çok farklı bir kent olduğunu ve bu kentte yönetimin biraz daha farklı olması gerektiğini vurgulayan Topbaş, şöyle konuştu:

"İSTANBUL ÇOK FARKLI BİR KENT"

"Sayın Başbakanımıza da bahsettim. İstanbul çok farklı bir kent. Dünya mirası, 8500 yıllık bir geçmişe sahip olan, dünyaya karşı sorumlu bir kentte, yönetiminin biraz daha farklı olması gerektiği üzerinde durdum. Özellikle birtakım bakanlıkların, kurumların İstanbul'da plan yapma yetkisinin kalkmasını söyledim. Tek yönetim, tek anlayış, tek noktada bu yetkiler toplanmalı. İstanbul'a yapılan birçok yapının faturası yerel yönetimlere kesilmekte. Yerel yönetimlerce yapıldığı zannedilmekte. Bunların doğru olmadığını maalesef kalkıp da bizim her yerde söyleme imkanımız olmuyor. Burada kent bütünlüğünü, tek otoriteyle katılımcı, beraberce, şeffaf yönetim anlayışıyla geleceğe hazırlayabiliriz. Sayın Başbakanımızın da bu hassasiyette olduğunu gördüm."

YORUMLAR 2
  • ahmet 9 yıl önce Şikayet Et
    Istanbul' un otopark sorunu icin bir seyler yapmadan trafik sorununu cozemezsiniz. belediyede yollari otoparka cevirerek para topluyor. gecmis belediyeler zamaninda otoparklar yapmislar az da olsa, onlar butun yuku tasiyor. suanki belediyeler hic bir sey yapmiyor laf uretmekden baska.
    Cevapla
  • mustafa 9 yıl önce Şikayet Et
    bir şehirden yerel yönetimler sorumluysa yetkide onda olmalı..sadece planlamayı o belediye yapmalı..Önce İstanbulda dönüşüm durdurulmalı,şehir yeniden planlanmalı,okullar,yollar,metro ağı nereden geçecek,nerelere parklar yapılacak,tüneller açılacak,nerelere yapılaşma verilmemeli,eski İstanbul tamamen Osmanlı dönemine çevrilmeli,yüksek ve yeni yapılar Osmanlı tarzı yeniden yapılmalı..dönüşümler ada bazında bitişik nizm olmadan,yeşil alanlar bırakılarak yapılmalı..yollar,caddeler,sokaklar yeniden planlanmalı..
    Cevapla