"32 virajlara" 400 milyon liralık çözüm

Van-Başkale karayolu üzerinde bulunan ve araçla 45 dakikalık zorlu tırmanış gerektiren Güzeldere Geçidi güvenli bir yola dönüştürülüyor.

"32 virajlara" 400 milyon liralık çözüm
"32 virajlara" 400 milyon liralık çözüm
GİRİŞ 15.10.2014 14:21 GÜNCELLEME 15.10.2014 14:21
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Van-Başkale karayolu üzerinde bulunan ve "32 virajlar" olarak bilinen Güzeldere Geçidi, 400 milyon liralık yatırımla sürücülerin korkulu rüyası olmaktan çıkarılarak daha rahat ve güvenli bir yola dönüştürülecek.

İran ile yapılan sınır ticaretinde hayati önem taşıyan ve Esendere Sınır Kapısı'na giden araçların geçiş noktasındaki yolda uygulanacak proje, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından hazırlandı. 

Van-Başkale karayolunun 80'inci kilometresinde yer alan, keskin ve zorlu virajlarıyla özellikle kış mevsiminde çok sayıda ölümlü trafik kazasına neden olan 2 bin 730 metre rakımlı Güzeldere Geçidi'ne 3 kilometre uzunluğunda çift şeritli iki tünel inşaa edilecek.

Sürücülerin daha güvenli yolculuk yapmasına imkan sağlayacak projenin tamamlanmasıyla büyük araçların 45 dakika süren zorlu tırmanışı 5 dakikaya indirilecek.

Projenin tamamlanmasıyla 22 kilometrelik tırmanış yolculuğu yerini 3 kilometrelik düz bir tünele bırakacak.

Karayolları 11. Bölge Müdürü Ahmet Turan Gülhaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, başlatılan tünel çalışmalarının hızla devam ettiğini söyledi.

Gülhaş, Gürpınar'ın Hoşap mahallesi sınırlarından başlayarak, Başkale ilçesinin Hakkari sınırına kadar devam edecek yol çalışmaları kapsamında, 3 kilometrelik tünel de dahil 55 kilometre mesafeli duble yol yapılacağını kaydetti.

Bu yatırım için 400 milyon liralık bir harcama yapılacağı bilgisini veren Gülhaş, hedeflerinin projeyi 4 yıl içinde hayata geçirmek olduğunu ifade etti.

Gülhaş, projenin bölge için çok önemli olduğunu, bitmesi durumda vatandaşların daha konforlu seyahat edeceğini, yolculuk sürelerinin kısalacağını ve araçlardaki yakıt ile diğer masraflarının yarı yarıya düşeceğini belirtti.

Güzeldere Geçidi'nin yanı sıra kentin birçok noktasında ayrı çalışmalar yürüttüklerini anlatan Gülhaş, bölgeye ciddi oranda yatırımlar yapıldığını, artık yol standartlarının çok üst düzeyde olduğunu sözlerine ekledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 9
  • mardinli 9 yıl önce Şikayet Et
    mardinli biri olarak devletimizin bu kadar yatırımlarına karşılık ortalığı yakıp yıkanları kınıyorum bunların tüm sorumlusu bdp dir. hiçbir şekilde demesinler olaylar ile alakamız yok. molotof atanların hepsi bdp derneğine gece gündüz girip çıkanlardır kendi gözümüz ile görüyoruz devletimizin başlattığı çözüm sürecini destekliyorum ama lütfen güvenliği bunlara bırakmayın milletin kapısını tek tek çalıp tehdit ediyorlar
    Cevapla
  • Yucel Bilir 9 yıl önce Şikayet Et
    Memlekete hizmet yapandan Allah razı olsun. Bu işi bölgeden bir müteahhit alsa ve bölgeden işçi çalıştırsa, tünel yapmaktan çok yıkarlar. Parayı boşa harcamamak gerekir. Bu tünel çok uzun yıllar sonra ancak biter. Açılınca da Tüneli çökertirler (Yanmayacağı için).
    Cevapla
  • ali 9 yıl önce Şikayet Et
    başkalelilere değmez.yazık o kadar paraya
    Cevapla
  • veli bir ali 9 yıl önce Şikayet Et
    Çok güzel bir adım, bölge halkı heyecanla bekliyor. Fakat şöyle bir sorun var, bu ihaleyi alan firma bir taraftan Ağanın, yani İskender Ertuş'un, öbür taraftan da örgütün yani PKK'nın kıskacında kalacak. İkisi de zorbalıkla ve silahla rüşvet alacak firmadan ve firma işi bitiremeden ihaleden vazgeçecek veya batacak. Bu yıllardır tekrarlanıyor. Buna yıllardır bir çözüm bulunamadı. Düşünün ki, kaç ay oldu okullar açılalı, Başkale'de hala okullar başlamadı. Çünkü okul servisi ihalesi ağa yüzünden yapılamıyor. Yani devlet AĞA ile baş edemiyor. Ağa ise bir taraftan PKK ile kol kola bir taraftan eski derin devletin kalıntılarıyla kol kola. Film yapsan kimse inanmaz. Ama işte ah Başkale, vah Başkale...
    Cevapla
  • ismim 9 yıl önce Şikayet Et
    nankörlere duyurulur hala bu hükümetle bu devletle uğraşan pravakatörler bunları görmezden gelir onlara ne yapsan yaranamazsın amma bu hizmet karşılığında dua edenlerin duaları yeter inşallah bu hükümetede
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle