Bakan Elvan, Mersin-Antalya yolunu inceledi

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Mersin-Antalya karayolundaki çalışmaları inceledi.

Bakan Elvan, Mersin-Antalya yolunu inceledi
Bakan Elvan, Mersin-Antalya yolunu inceledi
GİRİŞ 18.10.2014 19:38 GÜNCELLEME 18.10.2014 19:38

Elvan, karayolundaki tünellerde incelemelerde bulunarak, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Elvan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Mersin-Antalya karayolu güzergahında 22 tünelin bulunduğunu, bunlardan 3'ünün tamamlandığını, gelecek yıl da 4 tüneli tamamlayacaklarını söyledi.

Çalışmaların aralıksız devam ettiğinin belirten Elvan, "Bu bulunduğumuz tünelin aşağı yukarı uzunluğu 850 metre, arka arkaya çok sayıda tünelimiz var. Eski yollar aşağı yukarı 6 metre genişliğinde, iki arabanın zor geçtiği yollar. Oldukça zor ve coğrafi açıdan kötü olan yollar. Artık o yollardan kurtulacağız. Vatandaşlarımız çok daha rahat bir şekilde inşallah Mersin'den Antalya'ya kadar seyehat etme imkanını kavuşacaklar"diye konuştu.

Türkiye genelindeki çalışmaların da aralıksız sürdürüldüğünü ifade eden Elvan, şunları kaydetti:

"Bu şantiyelerimizde çalışmalarımız gerçekten Türkiye'nin imarı, alt yapısının güçlenmesi için devam ediyor. 2 binin üzerinde şantiyemiz var. Yaklaşık 487 kilometrelik Antalya hududuna kadar güzergahımız var. Bunun 11 kilometrelik kesimini önümüzdeki hafta bölünmüş yol olarak açacağız. Önümüzdeki yıl inşallah 4 tünelimizi artı 20 kilometrelik yolumuzu da açmış olacağız. Geriye sadece 50 kilometrelik bir kısım kalacak. O, 50 kilometrelik kısmın da ihalesinin hazırlıklarını arkadaşlar yapıyor. Biz en kısa sürede teknik imkanlarımız elverdiği ölçüde bu güzergahı bitirmek istiyoruz. Bitirmeyi arzuluyoruz. Dolayısıyla özellikle tünellerimizde kış şartlarında bile arkadaşlarımız çalışacaklar, çalışmalarına devam edecekler. Hızla bu tünellerimizi vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız."

İncelemelere Mersin Valisi Özdemir Çakacak, AK Parti Mersin Milletvekilleri Ahmet Tevfik Uzun, Nebi Bozkurt, Karayolları Genel Müdürü Mehmet Cahit Turhan, AK Parti İl Başkanı İsmail Taşpınar da katıldı.

KAYNAK: AA