Bakan Elvan'dan Körfez Köprüsü müjdesi

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Körfez Köprüsü'yle ilgili konuştu.

Bakan Elvan'dan Körfez Köprüsü müjdesi
Bakan Elvan'dan Körfez Köprüsü müjdesi
GİRİŞ 24.10.2014 16:56 GÜNCELLEME 25.10.2014 09:43
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyol Projesi'nin en önemli geçiş noktası olan Körfez Köprüsü'nün siluetinin 2015 yılı Mayıs ayında ortaya çıkacağını; Haziran ayında yürüyecek geçilebileceğini, araç geçişlerinin ise Aralık ayında gerçekleşebileceğini söyledi. Elvan demiryolları işletmeciliğinin de serbestleştirileceğini ve rekabete açılacağını açıkladı.

Kocaeli'ne gelen Bakan Lütfü Elvan, Yarımca sahilinde yaptırılmakta olan ve 'Dubai Port' olarak da anılan 99 bin 687 metrekarelik alana yapılacak ve dünyanın üçüncü büyük limanı olacağı belirtilen DP World Yarımca Liman İşletmesi’nde incelemede bulundu. Bakan Elvan daha sonra Kocaeli Liman Başkanlığı’na ait olan Deniz Kılavuzluk A.Ş’de gerçekleştirilen İzmit Körfezi Kıyı Tesisi İşletmesi ve Sanayicilerle İstişare toplantısına katıldı.

Bakan Elvan toplantı öncesi yaptığı açıklamalarda İstanbul-İzmir yolculuğunu 3,5 saate indirecek olan Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyol Projesi'nin en önemli geçiş noktası olan Körfez Köprüsü ile ilgili bilgiler verdi. Lütfü Elvan, Körfez Geçiş Köprüsü’nün 2015 yılı Aralık ayında araçlar da geçecek şekilde hizmete gireceğini belirtirken, “Köprünün ayakları inşa edilmeye devam ediliyor. 2 aylık süre içinde 252 metre boyundaki ayakların tamamı bitecek. 2015 Şubat ayına kadar ise çelik halatlar gerilecek. 2015 Mayıs ayında betonlar dökülecek ve köprünün silueti ortaya çıkacak. Haziran 2015’te yürüyerek karşıya geçebileceğiz. Araçlar ise Aralık ayında geçmeye başlayacak’’ dedi. Bakan Elvan köprünün hizmete girmesiyle yılda 650 milyon TL'lik tasarruf sağlanacağını da belirtti. 

DEMİRYOLLARI DA ÖZELLEŞTİRİLİYOR

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfü Elvan, bir soru üzerine Demiryolu işletmelerinin de özelleştirileceğini söyledi. Elvan, “Demiryollarının özelleştirilmesi düzenlemelerimizi tamamladık. Son olarak tarafların görüşlerini alacağız. Akabinde hemen uygulamaya koyacağız. 2015’te demiryolu işletmeciliğini serbestleştireceğiz. THY için 2002 yılında 'aman rekabete açmayın' diyorlardı ama THY, bugün dünyanın en iyi havayolu şirketleri arasında. Benzer gelişmeler demiryolu içinde uygulanacak” dedi.

HIZLI TREN VE BANLİYÖ

Bakan Lütfü Elvan, Yüksek Hızlı Tren seferleri ile ilgili bir soruyu da cevaplandırırken, hızlı tren set sayısındaki yetersizlik nedeniyle şu anda sefer sayılarının arttırılmayacağını, bunun ancak birkaç ay sonra mümkün olabileceğini söyledi. Bakan Evlan banliyo seferlerinin başlatılması için de çalışmaların devam ettiğini bildirdi.

YORUMLAR 8
  • chp ye okadar da yuklemeyin 9 yıl önce Şikayet Et
    adamlar suan isid mi pkk mi hangi tarafi tutazagiz diye bocaliyor :D
    Cevapla
  • Emre YAZIT 9 yıl önce Şikayet Et
    Sn.bakan güzel açıklamalar yapıyor ama bu ülke ne zaman makul fiyatlara kaliteli ve gerçekten kotasız internet kullanacak merak ediyorum. Anca rapor yayınlıyor btk biz yerimizde saymaya devam ediyoruz beğenmediğimiz bulgaristan,romanya,moldava bile uçtu gitti..
    Cevapla
  • orhan 77 9 yıl önce Şikayet Et
    birde köprünün geçiş fiyatını söyleyinde milletimiz bilsin altı dakikada geçilen köprünün geçiş 95 tl el insaf desene biz gene körfezi dolaşacağız 50 tl ye.
    Cevapla
  • Halit Yama 9 yıl önce Şikayet Et
    Biri bana su 45 dakikayi anlatsin. Bursa Yalova arasi zaten 1 saat uzerine kopru gecisini ekle Istanbul trafigini ekle.
    Cevapla
  • kemal 9 yıl önce Şikayet Et
    feribotla geçiş, indi bindi, yaklaşık 60 dk alıyor. burayı araçla geçersen 5-6dk herhalde. yalova çıkışı yeni yol şuanki bursa izmir karayoluna bağlanacak, sanırıyoruz, yalova şehir içinden gidilmeyecek artık. otoyol sayesinde hız limitlerine göre hızlıca varılmış olacak.
    Cevapla
  • Hasan Canbaz 9 yıl önce Şikayet Et
    Onlar Gemlik ile Tuzla arasını kastediyorlar herhalde 45 dk derken :)
    Cevapla
  • mubin koçal 9 yıl önce Şikayet Et
    hayret chp anayasa mahkemesine gitmiyormu yoksa henuz haberleri olmadımı bu köprü körfezın siluletini bozmuyormu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle