Zigana Tüneli, Karadeniz'e nefes aldıracak

Zigana Geçidi'ne yapılması planlanan 12,9 kilometre uzunluğundaki tünelin inşası için 10 Kasım'da ihaleye çıkılacak.

Zigana Tüneli, Karadeniz'e nefes aldıracak
Zigana Tüneli, Karadeniz'e nefes aldıracak
GİRİŞ 04.11.2014 11:44 GÜNCELLEME 04.11.2014 11:44

Doğu Karadeniz'i, Orta Doğu'ya bağlayan tarihi İpek Yolu güzergahında yapılması planlanan 12,9 kilometrelik Zigana Tüneli için 10 Kasım'da ihaleye çıkılacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçen ay kente yaptığı ziyaret sırasında projesinin tamamlanarak 10 Kasım'da ihaleye çıkılacağı müjdesini verdiği Zigana Tüneli, özellikle kış aylarında sürücülerin en çok zorlandığı yerlerin başında geliyor.

"HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUZ"

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 10 Kasım'ın Gümüşhane için bir milat olduğunu belirterek, "Gümüşhanemizin dev projelere öncülük etmesini sağlayan başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere, Başbakanımıza, bakanlarımıza, milletvekillerimize, Karayolları Bölge Müdürlüğü ekiplerine teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

DENİZE UZAKLIĞI 30 DAKİKAYA İNECEK

Çimen, yeni Zigana Tüneli'nin tamamlanmasıyla Gümüşhane'nin denize uzaklığının 30 dakikaya ineceğini dile getirerek, projeye göre yeni Zigana Tüneli'nin giriş ve çıkışında köprülü kavşaklar, viyadükler ve tünelin çift tüp olacak şekilde yapılacağını anlattı.