İşte İstanbul'u taşıyacak yeni metro hatları

2015-2017 yıllarını kapsayan 3 yıllık dönemde 4. Levent-Darüşşafaka, Bakırköy-Beylikdüzü ve Bakırköy-Kirazlı hatları da devreye girecek.

İşte İstanbul'u taşıyacak yeni metro hatları
İşte İstanbul'u taşıyacak yeni metro hatları
GİRİŞ 11.11.2014 08:38 GÜNCELLEME 11.11.2014 08:38
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Önceki gün İstanbul'da hizmete giren Aksaray-Yenikapı metro hattının ardından, gözler yeni hatlara çevrildi. Türkiye'yi yer üstünden ve altından demir ağlarla ören hükümet, ulaşımın en büyük problem olduğu İstanbul'da şehir trafiğini rahatlatmak için yeni projeleri birbiri ardına hayata geçirecek.

4.LEVENT-DARÜŞŞAFAKA 

Uzunluğu 4 bin 267 metre olan ve 4 istasyondan oluşan 4. Levent-Darüşşafaka metro hattı, gelecek yıl bitirilecek. Toplamda 324 milyon 691 bin TL'ye gerçekleştirilen proje, geçtiğimiz aylarda İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden alınarak Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'na devredilmişti.

BAKIRKÖY-BEYLİKDÜZÜ

Gelecek yılın en önemli iki büyük metro projesi, Bakırköy-Beylikdüzü ve Bakırköy-Kirazlı hatları olacak. Bu iki metro devasa bir alana yayılacak. Bunlardan Bakırköy-Beylikdüzü metrosu 25 kilometre uzunluğunda olacak ve 18 istasyondan oluşacak. Günde 1 milyon yolcunun taşınması beklenen metro hattı için 3 milyar 163 milyon TL para harcanacak. Bu projenin 2017 yılında bitirilmesi amaçlanıyor. Bir diğer metro çalışması ise yine 2015 yılında Bakırköy-Kirazlı hattında gerçekleşecek. Gelecek yıl içerisinde ilk kazmanın vurulacağı hattın uzunluğu 9 kilometre olarak belirlenirken, toplamda 6 istasyon bulunacak. 1 milyar 231 milyon 673 bin TL'ye malolacak bu projenin tahmini bitiş tarihi de 2017 olarak belirtiliyor. Her iki hat, kısa süre önce Ulaştırma Bakanlığına devredilmişti.

KAYNAK: TÜRKİYE GAZETESİ
YORUMLAR 2
  • Esat Tanören 9 yıl önce Şikayet Et
    Ah birde haberin yarısı yanlış olmasa! Darüşşafaka açılalı tam 4 yıl oldu :)
    Cevapla
  • KONYA DAN İBRAHİM 9 yıl önce Şikayet Et
    nedemek birileri görsün diyemi resimlediniz boşuna emek çekmen onlar da göz görmez kulak var duymaz dil var doğruyu sölemez iftira atar boşuna çabalaman kervan yürüsün dinlemen.
    Cevapla