En uzun tünelde çalışmalar durduruldu

Türkiye’nin en uzun, dünyanın 2’nci uzun çift tüplü tüneli olan Ovit Tüneli’nde çalışmalar durduruldu.

En uzun tünelde çalışmalar durduruldu
En uzun tünelde çalışmalar durduruldu
GİRİŞ 13.11.2014 14:47 GÜNCELLEME 13.11.2014 17:27
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Rize’nin İkizdere İlçesi Ovit Dağı geçidinde yapımı süren ve 12.6 kilometre uzunluğu ile Türkiye’nin en uzun, dünyanın 2’nci uzun çift tüplü tüneli olan Ovit Tüneli’nde, 3.5 ay önce inceleme yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Teftiş Kurulu Başkanlığı ekibi, acil uyarı sistemi olmayan, zehirli gaz seviyesi makul düzeyi aşan, havalandırma sistemi yeterli olmayan ve emiş sistemi bulunmayan tünelde çalışmaların durdurulmasını istedi. Bu eksiklikler ve uyarıya rağmen tünelde devam eden çalışmalar, ikinci uyarının ardından 31 Ekim’de durduruldu.

Rize Valiliği’nden konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, 23 Temmuz 2014 tarihinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na bağlı İş Teftiş Kurulu Başkanlığı’ndan Ovit Tüneli’nin durdurulmasına dair heyet kararının İkizdere Kaymakamlığı’na ulaştığı belirtildi. Kararda, tünel çalışmasının durdurulması için 3 gerekçenin belirtildiği kaydedilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Tünel içinde ve dışında acil uyarı sistemi bulunmamaktadır. Tünellerin içerisinde yapılan ölçümlerde zehirli gaz seviyesinin makul seviyeyi aştığı tespit edilmiştir. Tünellerde havalandırma yeterli olmayıp emiş sistemi bulunmamaktadır. Heyet kararı anında firmaya tebliğ edilmiş ve firma belirtilen hususlarda yapılan ve yapılmakta olan çalışmaları rapor halinde 2 Eylül 2014 tarihinde İkizdere Kaymakamlığına iletmiştir. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na bağlı İş Teftiş Kurulu Başkanlığı’nın tünel inşaatının durdurulmadığını ve derhal durdurulması gerektiğini 2 Ekim 2014 tarihli yazısı ile İçişleri Bakanlığı’na göndermesi üzerine, bakanlık da yazıyı 21 Ekim 2014 tarihinde Rize Valiliği’ne intikal ettirmiştir. Valiliğimiz de 24 Ekim 2014 tarihinde gereği yapılmak üzere yazıyı İkizdere Kaymakamlığına göndermiştir. Durdurma kararı 30 Ekim 2014 tarihinde firmaya İkizdere Kaymakamlığı tarafından tekrar tebliğ edilmiştir. 31 Ekim 2014 tarihinde de firma tünellerde herhangi bir çalışma yapılmadığını ve işin durdurulduğunu Kaymakamlığa bildirmiştir."

EKSİKLİKLER TAM ANLAMIYLA GİDERİLEMEDİ

31 Ekim 2014 tarihinde firmanın talebi üzerine Ankara’dan gelen iş müfettişlerinin tünelde incelemelerde bulunduğu belirtilen açıklamada, "Bu eksikliklerin tam anlamıyla giderilmemesinden dolayı iş durdurulmasının devamına karar verilmiştir. Firma gerekli güvenlik eksikliklerinin tamamlanabilmesi için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan tünelde çalışabilme izni istemiştir. Bakanlık da sadece güvenlik çalışması yapılabilmesi koşuluyla tünellere girilmesine izin vermiştir. Bu yöndeki izin 10 Kasım 2014 tarihinde firmaya tebliğ edilmiştir. Firma güvenlik önlemlerine dair çalışmalarını izin dahilinde sürdürmektedir. Bu çalışmalar tamamlandığında İş Müfettişleri yeni bir inceleme yapacak ve karar verecektir" ifadelerine yer verildi.

YORUMLAR 5
  • güven 9 yıl önce Şikayet Et
    ey yavrum ay.en yeni sistemleri bile Türk aklıyla ne hale getirdik.BAtılı niye sevsin senin gibi herşeyin katilini.
    Cevapla
  • Ali KIRAN 9 yıl önce Şikayet Et
    Rezalet bir durum .2 Ekim olay tespit edilmiş.yazışmalar sürmüş.10 Kasımda firmaya iletilmiş.Bu zaman zarfında kaz olsaydı ne olurdu.İşte devlet mekanizması bu.Ta 38 gün nerde devlet ? ner de sorumluları.Olay tespit edildiği anda durdurulması gerekli dir.Yoksa maden ocağının kapısın 3 değil 5 bakanla da bekleseniz gaz almaktan başka bir işe yaramaz.
    Cevapla
  • HalitBinVelit 9 yıl önce Şikayet Et
    İyide Acaba kasıt olmasın? Malum Türkiye için Halk için yapılan Marmaray,3.ncü köprü..Havaalanı,Kanalistanbul,luda durdurmaya çalıştılar?..Malum ülkede hizmet adı ile geçinen hain dolu?.
    Cevapla
  • milletin ferdi 9 yıl önce Şikayet Et
    Hayır kardeşim, bunu yapmayalım. Elde delil olmadan kimsenin günahına girmeyelim. İftira olur, iftira büyük günahtır altından kalkamayız
    Cevapla
  • bir taraftar 9 yıl önce Şikayet Et
    iş güvenliği nedeniyle böyle bir çalışmanın durdurulması... güzel bir gelişme. önce insan hayatı.
    Cevapla