İki şehrin hayali için 32 milyon ton taş!

Ordu-Giresun Havalimanının yüzde 100'ü tamamlanan altyapı inşaatı için 32 milyon ton taş denizle buluştu.

İki şehrin hayali için 32 milyon ton taş!
İki şehrin hayali için 32 milyon ton taş!
GİRİŞ 25.11.2014 12:04 GÜNCELLEME 25.11.2014 15:35
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin prestij projeleri arasında gösterilen ve yapımına 2011 yılında başlanan Ordu-Giresun Havalimanıın altyapı inşaatının tamamlanmasıyla taş taşıma işlemi sona erdi.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, havalimanındaki dolgu, pist ve altyapı çalışmalarının tamamlandığını söyledi.

Gece gündüz çalışan kamyonların havalimanı inşaatı için 3,5 yılda 32 milyon ton taş taşıdığını vurgulayan Yılmaz, "Bu hakikaten çok ciddi bir rakam" dedi. İnşaatın geriye kalan bölümünde çalışmaların hızlı bir şekilde yürütüldüğünü anlatan Yılmaz, şöyle konuştu: "Havalimanı inşaatında altyapı, dolgu, taşıma gibi işlerin yüzde 100'ü tamamlandı. Yani zemine ve piste ilişkin artık yapılacak bir çalışma yok. Nitekim taşın taşındığı bölgedeki yol Karayollarımız tarafından bizimle koordinasyon halinde yenilenmeye başlandı. Dolayısıyla havalimanının yapıldığı Gülyalı ilçesinde altyapıya yönelik taş taşıyan kamyonları artık çok sık görmeyeceğiz. Bu süreçte 32 milyon taş taşındı, çok ciddi bir rakam."

- "Üstyapı yüzde 89 tamamlandı"

Yılmaz, üstyapının yüzde 89'luk kısmının tamamlandığına işaret ederek, "Ocak ayı ile üstyapının gözle görülür bir şekilde yapılması planlanıyor. Bunlara gözetleme kuleleri dahil. Geriye kalan teknik konuların ise Mart 2015 tarihine kadar tamamlanması yönünde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Yılda 2 milyon yolcu taşıyacak havalimanımız şu an itibarıyla bile zaten herkesi heyecanlandırıyor. İnşallah açıldığı zaman ülkemize ve bölgemize her açıdan katkı sağlayacaktır" ifadelerini kullandı.

- "Açılışa özel program hazırlığımız var"

Ordu-Giresun Havalimanının Türkiye ve Avrupa'da ilk olmasından dolayı açılışının da özel olmasını istediklerini belirten Yılmaz, bu konudaki bazı düşüncelerini dile getirdi. Hükümetin de ciddi bir hazırlık aşamasında olduğunu vurgulayan Yılmaz, şunları kaydetti:

"Zira bu sadece klasik bir havalimanı değil. Türkiye'de 50'nin üzerinde havalimanı var ama Ordu-Giresun Havalimanı gibi olanı yok. Maliyet anlamında çok daha büyükleri var ancak deniz dolgusuyla yapılan da yok. Dolayısıyla hem açılış öncesi hem açılış sonrası için hükümetimiz ciddi bir hazırlık aşamasında. Biz de büyükşehir belediyesi olarak 15 Mart 2015'te yapılacak açılış için özel program hazırlığındayız. Eğer becerebilirsek açılışla bir Bakanlar Kurulu toplantısının Ordu'da yapılmasını hesap ediyoruz. Bu da Ordu açısından bir ilk olacak. Ordu'da ilk Bakanlar Kurulu toplantısı sloganıyla açılışı heyecanla bekliyoruz."

YORUMLAR 1
  • hasan34 9 yıl önce Şikayet Et
    lan orduyu da avantadan büyükşehir yaptınız ya istanbulda ikametleri bulunurken bir gece orduya aktarılan 140.000 kişi için devlet neden harekete geçmedi...
    Cevapla