Siirt 2017'de havalimanına kavuşuyor

Siirt'in havalimanı 2017'de hizmete açılacak. Havalimanından günlük yaklaşık 1.810 kişinin yararlanması bekleniyor.

Siirt 2017'de havalimanına kavuşuyor
Siirt 2017'de havalimanına kavuşuyor
GİRİŞ 18.12.2014 08:48 GÜNCELLEME 18.12.2014 14:10
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Siirt'in yıllardır özlemini duyduğu havalimanına 2017 yılının ilk aylarında kavuşması planlanıyor. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan Çevre Etki Değerlendirme (ÇED) başvuru dosyasında yer alan bilgilere göre, havalimanının yatırım tutarının ise yaklaşık 400 milyon lira olması bekleniyor. Proje içi üstyapı tesisleri dahil olmak üzere toplam 420 hektarlık bir alan kullanılması planlıyor.    

TURİZMİ DE CANLANDIRACAK 

Havalimanının fizibilite ve ekonomik ölçütler göz önünde tutulduğunda, öncelikle ilgili bölge, dolayısıyla da Türkiye için önemli yatırım olacak. Havalimanının işletme aşamasında bin personelin istihdam edilmesi öngörülüyor. Havalimanın bölge ekonomisine de büyük ölçüde katkı sağlaması amaçlanıyor. Siirt Havalimanı'ndan günlük yaklaşık bin 810 kişinin faydalanması bekleniyor.  

ÇÖZÜM SÜRECiNE DESTEK

Proje için yatırım süresinin bir yılı projelendirme olmak üzere 3 yıl olması planlanıyor. Havalimanının 2017 yılının ilk aylarında işletmeye açılması bekleniyor. Siirt Havalimanı'nın ekonomik ömrünün 25 yıl olması öngörülüyor. Siirt'in bulunduğu coğrafi konum, ülkesel ve bölgesel kalkınma stratejileri ve çözüm süreci düşünüldüğünde projenin gerçekleştirilmesiyle Siirt'in ve turizm potansiyeli olan ilçelerinin gelişmesine de katkı sağlanması amaçlanıyor. 

KAYNAK: AKŞAM
YORUMLAR 6
  • erdem 9 yıl önce Şikayet Et
    Ah GÜMÜŞHANE Ah Ne zaman ...
    Cevapla
  • goşto 9 yıl önce Şikayet Et
    trende isteriz
    Cevapla
  • ramazan 9 yıl önce Şikayet Et
    umarım fiyatlarda uygun olur doğu ve güneydoğuyu anadolujet ve thy resmen soyuyor.
    Cevapla
  • kadir tartar 9 yıl önce Şikayet Et
    bir Siirtli olarak sevindim.şehrime ayrıca hızlı tren metro ve avm istiyorum=)
    Cevapla
  • zuvan sersap 9 yıl önce Şikayet Et
    zamanında alel acele götürüp rant uğruna o çukura yaptınız siirt havaalanını, şimdi milletin devletin parası çok ya yenisini yapalım bu olmadı..uçak inemiyor... yazıktır günahtır bu milletin parasına siirtte havaalanı yok mu ? var ama sadece 60 kişilik dıştan pervaneli uçaklar inebiliyor neden mi çünkü dağların içinde çukura yapmışız....
    Cevapla
  • bir vatandaş 9 yıl önce Şikayet Et
    o havaalanı 1998 de hizmete girmiş. kimi suçluyorsun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle